GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriGöçmen kaçakçılığına İçişleri 'Kalkan'ı!
Göçmen kaçakçılığına İçişleri 'Kalkan'ı!
41 ilde son 2 hafta içinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-28” operasyonlarında yakaladığı 250'yi aşkın göçmen kaçakçılığı organizatöründen 59'unu tutukladı.
ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine geçit vermiyor.
Bir süredir sürdürdüğü 'Kalkan' operasyonlarının 28'incisini son iki hafta içinde 41 ilde düzenleyen İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda 257 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörünü yakaladı. Operasyonda 59'unu tutuklandığını, 22'si hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtilirken, diğerlerinin adli işlemlerinin sürdüğü öğrenildi..
Öte yandan2024 yılı içinde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik düzenlenen toplam 6 bin 339 operasyonda 3 bin 924 göçmen kaçakçısı tutuklandığını duyuran İçişleri Bakanlığı, bin 693’üne ise adli kontrol kararı verildiğini duyurdu.
İçişleri :Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelenin tüm dünyada başlıca sorunlar arasında yer aldığının altını çizerken, "Biz göç yönetiminin tüm alanlarında olduğu gibi düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele ile sınır dışı süreçlerinin tamamında, hukuk, insan hakları ve medeniyet değerlerimizi referans almaktayız. İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermiyoruz. Ülkemizin her bölgesinde operasyonlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birlik mesajı: Bizi kimse ayıramaz -
Konya meydanlarında mehter coşkusu -
Bursa Nilüfer'de Gölyazı kazıları Pancar Deposu’nda anlatıldı -
Sosyal medya polemiği Edirne'ye tayin getirdi! -
Balıkesir Edremit'te sinema rüzgarı esecek -
Kocaeli Gebze’de üstyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor -
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, DSÖ Siyasi Komitesi’ne seçildi -
Bursa’da doğal gaz tüketimi 2,6 milyar metreküpü aştı... En yüksek tüketim Şubat'ta

