GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriGiresun’a dev içme suyu yatırımı... 1,57 milyar TL'lik proje başlıyor
Giresun’a dev içme suyu yatırımı... 1,57 milyar TL'lik proje başlıyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Giresun’un içme suyu ihtiyacını karşılayacak dev projenin ilk etabı için sözleşmenin imzalandığını duyurdu. Proje, yıllık 31,5 milyon metreküp su sağlayacak.
ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile Giresun Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Giresun’un içme suyu altyapısını güçlendirecek önemli bir yatırımın hayata geçirileceğini açıkladı.
Bakan Yumaklı, Aksu Deresi’nden il merkezi ve çevre yerleşimlere su sağlayacak projenin ilk etabı için inşa sözleşmesinin imzalandığını belirtti.
Toplam 1 milyar 570 milyon TL yatırım bedeline sahip proje kapsamında, 41 bin 460 metre uzunluğunda isale hattı inşa edilecek.
Bu kapsamda Giresun’un yıllık 31,5 milyon metreküp içme suyu ihtiyacının karşılanması ve su arz güvenliğinin artırılması hedefleniyor.
Bakan Yumaklı, projeyle birlikte kentin uzun vadeli içme suyu ihtiyacına kalıcı çözüm üretileceğini vurgulayarak, yatırımın Giresun’a hayırlı olmasını diledi.
-
CHP, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’yi partiden ihraç etti! -
Buras Nilüfer’de ‘Parkinsonla Yaşamak’ masaya yatırıldı -
TBMM Başkanı Kurtulmuş, koruma polislerini kabul etti -
Antalya’da güreş sezonu öncesi moral ziyareti -
Kocaeli 'akvaryum' için geri sayım başladı... 30 farklı akvaryum eşsiz gezi yaşatacak -
İstanbul’da silahlı suç örgütüne 18 gözaltı -
Bursa’da süt ve süt ürünlerine sıkı denetim... Numuneler laboratuvarda inceleniyor -
Edirneli miniklerden polislere büyük ilgi

