EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri"Gıda sanayisi, kısıntıdan muaf tutulmalı"
"Gıda sanayisi, kısıntıdan muaf tutulmalı"
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği, 24 Ocak itibariyle tüm OSB'lerde üç gün süreyle yaşanacak elektrik kısıntısında gıda sanayisinin doğalgaz ve elektrik kesintilerinden muaf tutulması gerektiğini iddia etti.
İSTANBUL (İGFA) - İran’dan Türkiye’ye gelen doğal gaz iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle doğal gaz kısıntısı uygulaması gündemdeyken, elektrik kesintisiyle ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. TEİAŞ’ın aldığı son kararla, 24 Ocak Pazartesi saat 00.00’dan itibaren Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgelerinde (OSB) 72 saat (üç gün) süreyle elektrik kısıntısı uygulanacağı duyuruldu. Bu durum, ülke sanayi üretiminin en az 3 gün süreyle tamamen durması anlamına geliyor.
Enerji krizinin gıda güvenliğini ve güvencesini riske atmaması için gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirten Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Başkanı Ebru Akdağ, enerji kesintisinin gıda sanayisine uygulanması durumunda bunun, hem sofralarımızda ciddi bir gıda güvenliği riski doğuracağını hem de sektörde telafi edilemez ekonomik kayıplara neden olacağını vurguladı. Akdağ, “Gıda sanayisi, doğalgaz ve elektrik kesintilerinden muaf tutulmalı” dedi.
-
Yalova'da 160 kilogram bandrolsüz tütün ele geçirildi -
İçişleri Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre için iş birliği protokolü -
237 milyon TL'lik tarımsal destek hesaplarda -
Antalya’da kaçakçılık operasyonları... 19 şüpheliye adli işlem -
Karasu’da karaya oturan “NINOVA” gemisi kurtarılarak Aliağa’ya sevk edildi -
Bursa’da LGS tercih süreci için 470 komisyon rehberlik edecek -
Başkan Yavaş duyurdu... Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde acı kayıp! -
Trabzon’da sokak hayvanları için doğal yaşam alanı

