EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriGeri dönüştürülmüş pet şişe raflarda
Geri dönüştürülmüş pet şişe raflarda
Pepsi’nin raflarda yerini alan yüzde yüz geri dönüştürülmüş pet ambalajdan üretilen 1 litrelik şişeleri Türkiye’de içecek sektöründe bir ilk oldu.
İSTANBUL (İGFA) - PepsiCo’nun içecek markalarından Pepsi, içecek sektöründe bir ilke imza attı.
1970’li yıllarda icat edilen pet şişeyi kullanan ilk marka olan Pepsi’nin 1 litre pet şişelerinin yüzde 100’ü bugün geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. Halen 22 küresel pazarda, yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik (rPET) ambalajda ürünlerini sunan PepsiCo geri dönüştürülmüş PET kullanımında lider firmalardan biri konumunda bulunuyor.
Pepsi, Yedigün ve Fruko 1 litre pet şişelerde yüzde 100 geri dönüşüm tasarımlarına geçerek geri dönüştürülmüş plastik kullanımının önemini vurguladıklarını ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Önder, ambalajların atık olmadığı bir dünya kurmak için çalıştıklarını vurguladı.
Tüm ambalajlarda geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını azaltmaya yönelik olarak hedefler koyduklarını belirten Önder, "Hedefimiz “Sıfır Atık”. Yani kullandığımız tüm paket malzemelerinin, döngüsel ekonominin bir parçası olması. Türkiye’deki 6 fabrikamızın hepsi sıfır atık olarak faaliyet gösteriyor. Fabrikalarımızın tamamı 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi ile sertifikalandırıldı. Tarladan fabrikaya uzanan döngüsel ekonomi modelini, geri dönüştürülmüş malzemelerden sıfır atık prensibine kadar uzanan 360 derecelik bir vizyonla yönetiyoruz" diye konuştu.
-
Kocaeli'de 65+ yaşa hayat boyu öğrenme -
2026 PV & ESS Güvenlik Sektörü Zirvesi... Güvenli ve güvenilir gelişim için yeni bir yol çizmek -
Eskom, Huawei ile işbirliği kapsamında Modernizasyon Merkezini tanıttı... Güney Afrika'nın dijital enerji geleceğine ışık tutuyor -
CHP'de 26 İl Başkanı görevden alındı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uzayda da, bölgede de gücünü artırıyor -
Bursa'da 'Motosikletli Polis Timleri' eğitimi tamamlandı -
Açık Öğretim e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı -
11 bin 22 çocuk aile şefkatiyle büyüyor

