YAŞAM
YAŞAM HaberleriGenç Fenomen Aras’ın Temizlik Hareketi Mersin’de toplumsal farkındalık yarattı
Genç Fenomen Aras’ın Temizlik Hareketi Mersin’de toplumsal farkındalık yarattı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevreye verdiği önemi sosyal sorumluluk projeleriyle pekiştirmeye devam ediyor.
MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri ve Bisikletli Kadınlar Grubu, son günlerde sosyal medyada başlattığı ‘Takipçi Sayım Kadar Çöp Topluyorum’ akımıyla dikkat çeken Aras Kayretli’nin çevre hareketine dâhil oldu. Genç fenomen Aras ile birlikte Mersin sahilinde temizlik yapan gönüllüler, farkındalık oluşturmak amacıyla kumsalda atık topladı.
Aras’ın çevre duyarlılığı, sahilde kolektif bir temizlik çalışmasına dönüştü. Sahilin belirli bir bölümünde gerçekleştirilen temizlik etkinliği, hem çevreye duyarlılık kazandırdı hem de toplumsal farkındalığı artırdı. Etkinlik sırasında çevreden geçen bazı yurttaşlar alkışlarla destek verirken, bazı yurttaşlar da temizlik çalışmalarına katıldı. 11 yaşındaki Aras’ın kararlılığı ve çevre sevgisi, yaşıtlarına ve diğer vatandaşlara da ilham kaynağı oldu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Çocuğumuz bizi hem gururlandırdı hem de sevindirdi. Temizliğin, zihin temizliğine kadar gitmesi gerekiyor. Çocuklarımızın büyüklerinin attığı çöpleri toplaması utanç verici bir tabloyu gözler önüne serdi” diyerek çevre bilincinin her yaş grubuna aşılanması gerektiğini vurguladı.
-
Sakarya Büyükşehir'den toplu taşımada klima denetimi -
Mersin’de 13 ilçede 19 bin kişilik aşure ikramı -
Kocaeli Gebze’nin ticaret damarına Büyükşehir dokunuşu -
Yazın belirginleşen bacak damarlarına dikkat! Uzmanlardan toplardamar yetmezliği uyarısı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü -
Bursa Yıldırım’da sokaklar şenlendi -
İkinci el araç fiyatları yılın ilk yarısında yüzde 5 arttı -
Kuşadası’nda doğa, tatil ve eğlence bir arada! Asteria Ephesus 2026 yaz sezonuna damga vuruyor

