EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriGelir Vergisi'nde stopaj 2030'a kadar uzatıldı
Gelir Vergisi'nde stopaj 2030'a kadar uzatıldı
Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 10680) ile 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67. maddesinin 19. fıkrasındaki süre, 31 Aralık 2030'a kadar uzatıldı. Bu düzenleme, sermaye piyasası araçlarından elde edilen gelirlerdeki stopaj (tevkifat) uygulamalarının devamını sağlayarak yatırımcıları destekleyecek.
ANKARA (İGFA) - Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Gelir Vergisi mevzuatında önemli bir uzatma getirdi.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67. maddesinin 19. fıkrasında belirtilen sürenin 31 Aralık 2030 tarihine kadar (bu tarih dahil) uzatılması hükme bağlandı.
Sermaye piyasası işlemlerinden (örneğin, menkul kıymet satış kazançları, kâr payları, repo gelirleri) elde edilen belirli gelir unsurlarında uygulanan tevkifat (stopaj) oranlarını düzenleyen Geçici 67. madde, yatırımcıların vergi yükünü azaltmak amacıyla düşük stopaj oranları getirerek piyasayı canlandırmayı hedefliyor.
Hatırlanacağı gibi önceki uzatma 31 Aralık 2025'te sona erecekti; yeni karar ile uygulama 5 yıl daha (2030 sonuna kadar) devam edecek.
-
Kocaeli'de 65+ yaşa hayat boyu öğrenme -
2026 PV & ESS Güvenlik Sektörü Zirvesi... Güvenli ve güvenilir gelişim için yeni bir yol çizmek -
Eskom, Huawei ile işbirliği kapsamında Modernizasyon Merkezini tanıttı... Güney Afrika'nın dijital enerji geleceğine ışık tutuyor -
CHP'de 26 İl Başkanı görevden alındı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uzayda da, bölgede de gücünü artırıyor -
Bursa'da 'Motosikletli Polis Timleri' eğitimi tamamlandı -
Açık Öğretim e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı -
11 bin 22 çocuk aile şefkatiyle büyüyor

