YAŞAM
YAŞAM HaberleriGaziantep'te Mehmet amca, Alzheimer Merkezi'nde hayata döndü
Gaziantep'te Mehmet amca, Alzheimer Merkezi'nde hayata döndü
Gaziantep’te yaşayan alzheimer hastası Mehmet Sait Dayak, yıllardır bildiği sokaklarda gezerken yolunu kaybetti. Saatlerce evini arayan Dayak’ı Alzheimer Merkezi personelleri buldu. 2023 yılında yaşanan bu tesadüf, Mehmet amcanın hayatında yeni bir dönemin başlangıcı oldu.
MEHMET AMCA, ALZHEİMER MERKEZİNDE YENİDEN HAYATA TUTUNDU
GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Binevler Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan, 3 çocuk babası 70 yaşındaki Mehmet Sait Dayak, alzheimer hastalığı nedeniyle kaybolduktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yeni adıyla Meral - Beyhan Uslu Alzheimer Merkezi ile tanıştı. Aynı kaderi paylaşan danışanların bulunduğu merkezde hizmet almaya başlayan Dayak, üç yıldır haftanın iki günü merkeze düzenli olarak geliyor.
Bilişsel, fiziksel ve sosyal destek programlarına aktif katılım sağlayan Dayak, Akıl ve Zeka Oyunları sınıfı ile müzik derslerinde hafıza egzersizleri yaparken, İş-Uğraş Atölyesi’nde ahşap boyama çalışmalarıyla ince motor becerilerini geliştiriyor.
Mehmet Sait Dayak, merkezin hayatındaki yerini, “Bu merkezdeki çalışanlar bana çok yardımcı oluyor. Bu merkez ile tanışmaktan çok memnunum” sözleriyle anlattı.
Merkezin kendi evi kadar rahat ve huzurlu bir ortam sunduğunu ifade eden Dayak, “Merkez ile tanışmadan önce çok sinirli biriydim. Özellikle aileme ve çevremdeki insanlara karşı öyleydim. Buraya geldikten sonra sakinleştim” dedi.
“UYKU PROBLEMİM KALMADI”
Merkezle tanışmadan önce uyku problemi yaşadığını anlatan Dayak, “Günün önemli bir kısmında uyuyordum. Odamdan dışarı çıkmıyordum. Gelen misafirleri çoğu zaman görmüyordum. Bu merkeze geldiğimden beri artık daha az uyuyorum. Uyku problemim kalmadı” diye konuştu.
Merkezdeki etkinliklerin ve sosyalleşmenin kendisine iyi geldiğini belirten Dayak, “Buradaki diğer danışanlarla çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Birbirimizin dertlerini dinliyor, sohbet ediyoruz. Bu da bizi motive ediyor” ifadelerini kullandı.
Mehmet Sait Dayak’ın eşi Neşe Dayak ise eşinin emeklilik döneminde giderek içine kapanık bir hale geldiğini belirterek, “Bu durum onu daha asabi biri yaptı. Merkezde danışan olduktan sonra ise daha sakin ve daha iletişim kurabilen biri haline geldi. Artık eşimle daha çok sohbet edebiliyoruz” dedi.
-
Polonya Cumhurbaşkanı Türkiye'de... İki ülke hedefi 15 milyar dolarlık ticaret -
Zühal Yorgancıoğlu’nun adı Eskişehir’de yaşıyor -
YÖK’ten yükseköğretimde yeni dönem... Mikro yeterlilikler resmen hayata geçti -
Gaziantep metro için yeşil finansman müjdesi -
Manisa'da kesintisiz ve sağlıklı su için çalışmalar sürüyor -
“Dilimizin Zenginlikleri” Bursa’da ödül töreniyle taçlandı -
Bursa Nilüferli kadınlar yılın yazarını şiirleri ile andı -
Trabzon'da 'Kapaklar Çoğalsın Engeller Azalsın' projesi

