Fuat Oktay Rus mevkidaşıyla görüştü

Fuat Oktay Rus mevkidaşıyla görüştü

Fuat Oktay Rus mevkidaşıyla görüştü

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy ve beraberindeki heyetle Mecliste bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) -  TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, bölgenin iki kilit ülkesinin, bölge istikrarının temini, bölgesel ve küresel sorunların çözümüne ilişkin ikili ilişkilerini geliştirmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, birçok alanda çok yakın çalıştığı Rusya ile devlet başkanları, meclisleri ve ilgili tüm kurumları nezdinde ilişkilerini geliştirdiğini belirten Oktay, özellikle Rusya-Ukrayna arasında devam eden sorunlar, İsrail'in Filistin'i işgali ve savaşın bölgeye yayılma riski, Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Akdeniz'de, Balkanlar ve Orta Asya'daki birçok gelişmelere bağlı olarak iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da geliştirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Rusya ve Türkiye arasında enerji, turizm gibi birçok alanda işbirlikleri bulunduğunu ifade eden Oktay, parlamenter diplomasi olarak iki ülke meclisine düşen ciddi sorumlulukları tekrar değerlendirme ve görüşme fırsatı bulacaklarını aktardı.

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının sürdüğüne işaret eden Oktay, "Gazze'deki katliamın bir an önce durdurulması gerekiyor. Özellikle ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin bu katliama neredeyse şartsız desteği insanlık adına utanç vesilesidir. Bu kara lekenin bir an önce insanlığın tarihinden de temizlenmesi ve bağımsız bir Filistin devletinin oluşması en büyük arzumuz. Birlikle yapabileceğimiz son derece önemli çalışmalar var. Terörle mücadele de bunlardan biri." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Dışişleri Komitesi Başkanı Slutskiy de hem iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmek hem de Suriye başta olmak üzere bölgedeki güvenlik konularını ele almak ve iki ülke arasındaki enerji güvenliği alanında istişarelerde bulunmak amacıyla ortak bir komisyon toplantısı yapmak istediklerini söyledi.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre görüşme, basına kapalı devam etti.



Anahtar Kelimeler: fuat oktay rus mevkidaşıyla görüştü
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi