YAŞAM
YAŞAM HaberleriForum İstanbul 2050 ufkuyla buluştu
Forum İstanbul 2050 ufkuyla buluştu
Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yılında Türkiye’nin, dünyanın liderleri arasında yer alması hedefini temellendiren Forum İstanbul'un 21’inci zirvesinin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.
İSTANBUL (İGFA) -Türkiye’nin vizyon toplantısı Forum İstanbul, 21. yılında “2023’e Doğru, 2050 Ufku” için buluşuyor.
İklim krizi ile karşı karşıya kalan dünyanın 2050 Karbon Nötr hedefini de işaret eden “2023’e Doğru, 2050 Ufku” ana temasıyla 01-03 Haziran tarihlerinde çevrimiçi olarak dinleyicileriyle buluşacak olan zirvede, sektörünün lider kurumlarının üst düzey yöneticileri konuşmacı olarak yer alacak.
Bu yıl Türk kahvesi eşliğinde, ilk defa düzenlenecek “Türk Kahvesi Sohbetleri”nde, yine, sektörün öncü firmalarının ve kurumlarının yöneticileri, Türkiye’nin gelişim ve dünyanın kriz alanları hakkında yol gösterici perspektifler sunacak.
Dünya Gazetesi Canlı Yayın Sponsorluğu ile web sitesi, Twitter, Youtube, Facebook ve LinkedIn adreslerinden eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak olan “2023’e Doğru, 2050 Ufku” başlıklı Forum İstanbul’un stratejik partnerliğini geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üstleniyor. Türk Telekom ise Oturum Sponsoru olarak Türkiye’nin vizyon zirvesi Forum İstanbul’a destek veriyor. Ana Sponsorlar kategorisinde ise APS Tekstil, Denizbank, Green For Growth Fund, Gülsan Holding, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB , Türkiye İş Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), bu yıl Forum İstanbul’a katkılarını sunuyor.
Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı (YKB)Aclan Acar, Forum İstanbul Enstitüsü olarak; bireysel ve kurumsal girişimlerin küresel düzeyde rekabet edebildiği ve sürdürülebilir bir başarıyı sağladığı, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmiş güçlü bir Türkiye için bir yol haritası oluşturmak amacıyla bu yıl “Ufukta neler var?” sorusundan hareket ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türk Mimar ve Akademisyen Doğan Kuban ile Prof. Dr. Nermin Abadan Unat bu yıl için ‘Cumhuriyetin Çınarları’ Ödülleri ile onurlandırıldı.
Merhum Kuban anısına ödülü İTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Programını temsilen Dr. Yıldız Salman Forum İstanbul YK Başkan Yardımcısı ve Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası’nın elinden alırken, 101 yaşındaki Unat’a ödülünü Forum İstanbul Enstitüsü Onursal Başkanı Yavuz Canevi takdim etti.
-
Meteoroloji'den iki bölgeye kritik uyarı! Kuvvetli sağanak ve rüzgar geliyor! -
Kayseri Melikgazi'de yeni yollarla konforlu ulaşım -
Kayseri Büyükşehir'den kırsalda yol çalışması -
Orman yangınlarında soruşturma sürüyor.. 34 şüpheliden 9'u tutuklandı -
Avusturya Şansölyesi Stocker, Türkiye’ye geliyor -
Körfez’in iki yakası uluslararası boyuta taşınıyor -
Fethiye açıklarında arızalanan tekne kurtarıldı -
J70 Türkiye Turu 3. ayakta Team Nautique Yachting şampiyonluğu elde etti

