GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriFazlasını isteyen çocuğa 'tutarlı' yanıt
Fazlasını isteyen çocuğa 'tutarlı' yanıt
Çocukların bazen ihtiyaçlarından daha fazlasını talep etmeleri 3.5 yaş öncesinde normal karşılanabiliyor.
İSTANBUL (İGFA) - 3.5 yaş sonrasında elindekilerle yetinmemesi ve isteklerinin devam etmesinin duygusal açlık halinden kaynaklanabildiğini belirten uzmanlar, ebeveynlerin çoğu zaman refleks olarak da olsa çocuklarının isteklerine karşı gelemediklerini ifade ediyor.
Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, çocukların isteklerini geçiştirmenin de çözüm sağlamadığını vurgulayarak ebeveynlere çocukların ihtiyaçlarını dinleyerek gerektiği durumlarda tutarlı bir şekilde ‘Evet’ veya ‘Hayır’ şeklinde karşılık verilmesini tavsiye ediyor.
Çocuklarda onaylanma ihtiyacı, ruhunu doyurma çabası ve bir beğenilme isteğinin var olduğunu ifade eden Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, “Bu duygusal ihtiyaçlar birçok sebepten kaynaklanabilir. Örneğin ebeveynlerin çocukla çok az zaman geçirmesi, geç saatlere kadar çalışmaları çocuğun isteme davranışının altında yatan sebep olabilir. Oyuncakçıların önünde kendilerini yerlere atıp ağlayan çocuklar, bir dolap oyuncağa sahip olmasına rağmen yine de başka oyuncaklar isteyen çocuklar hepimizin şahit olduğu bir tablodur. Bu durumu bir tehlike işareti olarak görmemiz gerekiyor çünkü ergenliğe geçişle birlikte bu işaretin şiddeti büyümeye başlıyor. Bu çocuklar kendi değerlerini giydiği marka kıyafetlerle ve sahip olduklarıyla ortaya koymaya başlıyorlar” diye konuştu.
-
YOLGÖZLER, Marmara’nın önde gelen şirketleri arasına girdi -
Bahçeli’den 3 Ekim Türk Dünyası Günü mesajı -
III. Maarif Kongresi Kasım ayı sonunda Ankara'da -
TEKNOFEST’te COP31 ve Sıfır Atık uygulamaları ilgi gördü -
TTB’den Soma’daki göçükte 5 işçinin ölümü sonrası sert tepki -
Motorine 2,22 lira indirim geliyor -
Kılıçdaroğlu’ndan Mersin’de ziyaretler -
Haşhaş alım fiyatları belli oldu... Başvurular 30 Ekim’de sona erecek

