EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriFAST Güvenli Ödeme Katman Servisi devrede
FAST Güvenli Ödeme Katman Servisi devrede
Merkez Bankası, onay gerektiren ödeme işlemleri için FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'ni devreye aldıklarını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi ile ilgili açıklama Merkez Bankası'ndan geldi.
Banka, Onay/tescil gerektiren ödeme işlemlerinde kontrollü bir ortam sağlayacak olan FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'nin 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla kullanıma açıldığını belirterek, servisin öncelikli olarak 2. el araç alım-satım işlemleri olmak üzere, işlemdeki taraflara güvence sağlanmasına ihtiyaç duyulan farklı iş modellerinde kullanılabileceğini bildirdi.
FAST Sistemi üzerine inşa edilmiş bir aracılık hizmeti olan Güvenli Ödeme İşlemi, yetkili kuruluşlar tarafından onay/tescil gerektiren işlemler için yapılacak para transferlerinde süreçlerin tamamlanıncaya kadar tutarın FAST katılımcısı bir kuruluş nezdinde bekletilerek işlemin taraflarına güvence sağladığına dikkati çekilen açıklamada, "Bu hizmet ile, ödemeyi gönderecek olan kullanıcıya onay/tescil işlemi tamamlanmadan bedelin karşı tarafa aktarılmayacağı, ödemeyi alacak olan kullanıcıya ise onay/tescil işlemi gerçekleştiğinde bedelin hesabına geçeceği garanti edilmektedir. FAST Güvenli Ödeme İşlemi ilk aşamada 2 milyon TL işlem limiti dâhilinde kullanılabilecektir. Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi’nin de FAST Sisteminin diğer katman servisleri gibi hızla yaygınlaşacağı öngörülmektedir" ifadeleri yer aldı.
-
Türkiye'nin eğitim modeli Avrupa Eğitim Bilgi Ağı'nda yayımlandı -
TRAM34 Aralık ayında İstanbullularla buluşacak... İstanbul Büyükşehir'den yerli raylı sistem -
Bakan Kurum dip çamuru temizliği yapılan körfeze daldı -
Türk girişimciler için 30 bin dolar ödüllü 'Sağlık Teknolojileri Yarışması' -
Çölyak hastalığı ile gluten hassasiyeti aynı şey değil -
TEK Market Tekirdağ’ın 7’nci şubesiyle Saray’da -
Batman Sason'da şehit ailelerinden Jandarma'ya anlamlı ziyaret -
Yeşilay'da çifte heyecan yaşandı... Maçta kaybettik ama bisiklette kazanacağız

