BİLİM VE TEKNOLOJİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ HaberleriFacebook ile polisler arasında sahte hesap krizi
Facebook ile polisler arasında sahte hesap krizi
Facebook, Los Angeles Polis Departmanına (LAPD) bir mektup yazarak, kullanıcıları gözetlemek için sahte profiller oluşturmayı durdurmasını talep etti.
İngiltere merkezli The Guardian gazetesinde yer alan ABD polis departmanının bir teknoloji firmasıyla çalışarak kullanıcı verilerini analiz ettiği haberinin ardından polis departmanı ve Facebook arasında yeni bir kriz yaşandı.
BBC'nin aktardığına göre sahte hesapların oluşturulmasını ve kullanılmasını yasaklayan Facebook, Los Angeles Polis Departmanı'na sahte hesap oluşturmayı bırakması çağrısı yaptı.
Facebook'un başkan yardımcısı Roy Austin , "LAPD eğitim belgeleri, Facebook'u memurlara sahte sosyal medya hesapları kurmaları konusunda tavsiyede bulunmak için açık bir örnek olarak kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda belgeler, LAPD politikalarının memurların 'çevrimiçi soruşturma faaliyeti' için sahte hesaplar oluşturmasına izin verdiğini de gösteriyor" dedi.
-
Körfez İlimtepe Bağlantı Yolu ikinci etaba hazırlanıyor -
İzmir'de tarihi yapıya özenli dokunuş -
İstanbul Maltepeli küçük mucitler kodlama dünyasıyla tanıştı -
Çorum’da “Gastro Çorum” ile dünya şefleri buluşuyor -
Bursa'da Koşukavaklılar'dan güçlü dayanışma -
Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Aziziye’de -
Ankara’da özel güvenlik eğitiminde rekor başarı -
Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 2,5 büyüdü

