YAŞAM
YAŞAM HaberleriEskişehir’de minik pedallar geleceğe sürüyor
Eskişehir’de minik pedallar geleceğe sürüyor
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kent genelinde bisiklet yolu yapım çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da eğitim ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.
ESKİŞEHİR (İGFA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ile ESMEK iş birliğiyle düzenlenen ücretsiz “Bisiklete Binmeyi Öğreniyorum, Sağlıklı Yaşıyorum” kursunda çocuklar hem bisiklet sürmeyi öğrendi hem de keyifli vakit geçirdi. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler, bisiklet kullanmanın mutluluğunu yaşadı.
Çocukların denge ve koordinasyon becerilerini geliştirmeleri, trafik kurallarını öğrenmeleri ve güvenli bisiklet sürüşü kazanabilmeleri amacıyla hazırlanan eğitimler renkli görüntülere sahne oldu. Profesyonel eğitmenler eşliğinde sürdürülen kursta çocuklar, bisiklet sürmenin yanı sıra spor yaparak fiziksel aktivite alışkanlıklarını da güçlendirdi.
Eğitimlere tam donanımlı bir şekilde katılan öğrenciler, 4 saat teorik ve 6 saat birebir pratik ders aldı. Çocukların öğrenme süreçlerine göre eğitim saatleri artırılırken, sürüş pratiği, denge çalışmaları, gidon hâkimiyeti ve etkin frenleme gibi konularda yoğunlaşan eğitimler büyük ilgi gördü. Kursa katılan öğrencilerden Kaan Türkmen, “Öğretmenim her şeyi ayrıntılarıyla bana anlatıyor. Ben de yavaş yavaş sürüyorum. Bisikletle her yere gidebiliriz, küçük pedallar büyük yarınlara” sözleriyle mutluluğunu paylaştı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür eden çocuklar, eğitimin devam etmesini istediklerini dile getirdi. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerler, aileleriyle birlikte Velespit ve Büyükpark alanında sürüş pratiği yaparak öğrendiklerini pekiştirdi.
-
Beyaz Bülten: Elektrik şebekesi özel kablosuz ağı... Enerji sektöründe kritik iletişimin geleceği -
Sakarya’da okul kütüphaneleri değerlendirildi -
Mardin Yeşilli’de tarihi rekor! 102 bin meyveli fidan dağıtıldı -
Kocaeli’de kırsalda yangın güvenliği güçlendi -
Ordu’da teleferik hattında nefes kesen kurtarma tatbikatı -
Vatan Bekçileri'nden Ayasofya’daki eyleme sert tepki -
Çınar Akademi'nin mahalle etütleri pekiştiriyor -
Enflasyonlu para çevriminde yeni kurallar 'Resmi'leşti

