YAŞAM
YAŞAM HaberleriEskişehir’de Klarinet Konçertosu’nun dünya prömiyeri
Eskişehir’de Klarinet Konçertosu’nun dünya prömiyeri
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Ceyda Ayanoğlu yönetiminde, klarinet sanatçısı And Karabacak solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Konserde EBB Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Mustafa Kemal Saydam’ın bestelediği Klarinet Konçertosu’nun dünya prömiyeri gerçekleştirildi.
ESKİŞEHİR (İGFA) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta orkestra şefi Ceyda Ayanoğlu yönetiminde, klarinet sanatçısı And Karabacak solistliğinde unutulmaz bir konsere daha imza attı. Konserin ilk bölümünde R. Wagner’in Rienzi Uvertürü seslendirildi. Bestecinin Edward Bulwer-Lytton’un “Son of Rome” adlı romanından esinlenerek yazdığı ve Roma halkının özgürlük mücadelesini konu alan bu eser, operanın kahramanlık ve trajedi gibi temalarını öne çıkarmak için bağımsız bir senfonik yapı gibi tasarlanmıştır.
Konser repertuvarlarında sıkça seslendirilen bu etkileyici eserin ardından fagot sanatçısı ve besteci Mustafa Kemal Saydam’ın Klarinet Konçertosu icra edildi.
2022 yılında tamamlanan ve And Karabacak’a ithaf edilen bu eser üç bölümden oluşmaktadır. Küresel pandemi döneminin durağanlığının bir üretim üretim fırsatına dönüşmesi isteğiyle hayat bulan bu eser, bestecinin döneme dair duygu ve düşüncelerini yansıtan özgün bir müzikal anlatıya dönüşmüştür.
Eserin seslendirilişinin ardından EBB Senfoni Orkestrası ve klarinet sanatçısı And Karabacak uzun süre alkışlandı.
Konserin ikinci bölümünde F. Mendelssohn’un 4 numaralı “İtalyan” isimli senfonisi seslendirildi. Bu eser bestecinin en parlak ve neşeli eserlerinden biri kabul edilir. Romantik Dönem’in renkli ve zarif tarafını oldukça güzel yansıtan bu eser, izleyicilerden beğeni topladı. Plaket takdiminin ardından unutulmaz konser sona erdi.
Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi’nde (Opera) 9 Aralık 2025 tarihinde saat 20.00’de Barış Kerem Bahar & Senka Simonovic Viyola-Piyano Resitali dinleyicilerle buluşacak.
-
Denizli’de eğitim mesaisi hız kesmiyor -
Sakarya Büyükşehir’in Kur’an ve Değerler Atölyesi’nde anlamlı final -
Türkiye’den uzayda tarihi adım... Artemis Mutabakatı’na imza atıldı -
Bursa İnegöl'de Öznur Selçuk Armağan ASM çevresi hizmete hazır -
MEB yeni dönem taslak yıllık planları yayımladı -
BNP Paribas Cardif Türkiye'nin Finans ve Aktüerya Genel Müdür Yardımcısı Clément Saillard oldu -
Ulusal Vefa ile günlük yaşam kolaylaşıyor -
Bursa'dan "Fetheden Lezzetler"le 5. buluşma

