meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Eski’den uyarı su sayaçlarınızı ‘don’durmayın

Eski’den uyarı su sayaçlarınızı ‘don’durmayın

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, su sayaçları ve su tesisatlarında meydana gelebilecek ‘don’ tehlikesine karşı abonelerini uyardı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, içinde bulunduğumuz soğuk hava ve karlı günlerde hava sıcaklıklarının özellikle gece saatlerinde sıfırın altında  etkili olma  ihtimaline karşı su sayaçları ve tesisatlarda meydana gelebilecek “don” tehlikesine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel müdürlüğü  yetkilileri yaptıkları uyarıda donan su sayaçlarına sıcak su ve ateşle müdahale edilmemesi gerektiği hatırlatarak su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması için açık bölümlerin kapatılması, kırık camların onarılması, sayaçların ve açıkta kalan su borularının izocam, cam yünü, bez yünü, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanması, sayaç yerinin temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmesi önerdi. Donma ve patlama sonucu sayaçtan su akması durumunda vananın kapatılması istendi.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi