meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

ERZURUM'DA GELENEKSEL RAHVAN AT YARIŞLARI DÜZENLENECEK

ERZURUM

Erzurum'da Yakutiye Belediyesinin ev sahipliği ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun da katkılarıyla geleneksel rahvan at yarışları düzenlenecek.

ENVER GÜLER

ERZURUM - Erzurum'un Yakutiye Belediye Başkanlığının ev sahipliğini yaptığı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun da katkılarıyla düzenlenen geleneksel rahvan at yarışları 29 Ağustos Pazartesi günü Yakutiye ilçesine bağlı Umudum köyünde yapılacak.

Yakutiye ilçesindeki Umudum Rahvan At Yarış Tesisleri'nde 29 Ağustos Pazar günü düzenlenecek olan yarışlar, baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, taze beşli, dörtlü taylar, üçlü taylar, ikili taylar, ithal A ve ithal B kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Yarışlarda dereceye giren at binicilerine çeşitli ödüller verilecek.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Bir çok medeniyetlere beşiklik etmiş Erzurum’da ata sporunun genç kuşaklara tanıtılması ve ata yadigarı olan bu sporun yaşatılması için böyle bir yarışmaya ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun katkılarıyla böylesine kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi