meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

ERZURUM’DA DOLU YAĞIŞI ÇİFTÇİYİ PERİŞAN ETTİ

ERZURUM’DA   DOLU  YAĞIŞI ÇİFTÇİYİ PERİŞAN ETTİ

Erzurum'da aniden bastıran dolu ve yağmur yağışı ekili alanlara zarar verdi

Haber: Salih YALÇIN

ERZURUM - Erzurum' un  Aziziye ilçesi Başçakmak Mahallesinde dün gece etkili olan dolu ve yağmur  sele neden olurken, dolu yağışı ekili alanları vurdu. Ahır ve evlerine su dolan  vatandaşlar ise kendi imkânlarıyla sel sularını boşaltmaya çalıştılar.

Başçakmak Köyü Muhtarı Yavuz  Özdemir,gece yağan doludan ekili arazilerinin zarar gördüğünü belirterek,selden dolayıda  ahırların sular altında kaldığını ifade etti.

Muhtar Özdemir, dün geceden beri yağan dolu ve yağmurun tarlalara ve üretime zarar verdiğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Özdemir, şunları söyledi: ‘’Ekinlerimiz biçilecek vaziyette değil.  Köylülerimiz beni aradılar. Gece arazilerimizi ve sel geçen yerleri kontrol ettik,  Dün Gece etkili olan dolu yağışı ekili arazilerimizi hep tahrip etmiş arpaların üzerindeki danelerin hepsi dökülmüş büyük oranda zararlarımız var Yetkililerden ve  devletimizden yardım bekliyoruz köy halkı olarak mağduruz. Köylerimiz afet kapsamına alınsın, gereken destek verilsin” dedi.

Köy sakinleri ise devletin selden zarar gören köylere bir an önce yardım elini uzatmasını isteyerek, zarar gören köylerde hasar tespiti yapılarak afet kapsamına alınmasını istediler.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi