meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

ERZURUM

ERZURUM Haberleri

ERZURUM'DA BUZ SEFERBERLİĞİ

ERZURUM

Yoğun kar yağışının ardından dondurucu soğukların etkisine giren Erzurum'da çatılardan sarkan buzların boyu 3 metreye ulaştı.

REFİK TEKİN / ERZURUM

UHA (UNİ HABER AJANSI) - Deniz seviyesinden 1853 metre yükseklikteki kent merkezinde çatılarda oluşan dev sarkıtlar görenleri şaşırtıyor.
Türkiye’nin en soğuk illerinin başında gelen Erzurum’da kış aylarında hava sıcaklığı geceleri eksi 30 derecelere kadar düşmekte, kar yağışıyla birlikte çatılardan boyları yaklaşık 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluşmaktadır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, il merkezindeki cadde, sokak ve kaldırımlarda kar temizleme ve buz kırma  çalışması başlattı. İş makineleri aracılığıyla toplanan kar kütleleri kamyonlarla şehir dışına taşınırken, çatılarda oluşan ve büyük tehlike oluşturan buz sarkıtları da  Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kar timi ve itfaiye ekipleri  tarafından kırılıyor.Erzurum’da kış aylarında hava sıcaklığı geceleri eksi 30 derecelere kadar düşmesi sonucu 3 metreye kadar ulaşan buz sarkıtlarını itfaiye aracına çıkarak kıran kar timi ve ekibin çalışmaları, kent sakinlerine ve sürücülere rahat nefes aldırdı. İtfaiye çalışanı, sarkıt kırma çalışması öncesi kentte anons yaparak halkı uyardıklarını, kimsenin zarar görmemesi için yoğun çalıştıklarını söyledi.



Anahtar Kelimeler: ERZURUM' SEFERBERLİĞİ
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi