GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriEr Tutan Grubu'ndan Kayseri çıkarması
Er Tutan Grubu'ndan Kayseri çıkarması
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türk dünyasının önemli müzik gruplarından biri olan Er Turan grubunu Kayseri’de ağırladı.
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ve Turan Ethno Folk Ensemble’in 15. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye turnesine çıkan grup Kayseri’nin tarihi hakkında birçok şey öğrendiklerini ve kenti çok sevdiklerini ifade ettiler.
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ve Turan Ethno Folk Ensemble’in 15. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye turnesine çıkan Türk dünyasının önemli müzik gruplarından biri olan Er Turan grubu Kayseri’ye geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Fehmi Gündüz rehberliğinde, Er Turan grubu öncelikle Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezerek, medrese hakkında bilgiler aldı. Burada mini bir konser veren grup dinleyicilerden büyük ilgi gördü. Daha sonra Er Turan grubu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak şehre kazandırılan Tarihi Kayseri Kalesi’ni gezdiler.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Fehmi Gündüz, dünyasının önemli müzik gruplarından biri olan Er Turan grubunu Kayseri’de misafir ettiklerini ve Kayseri’yi de gruba tanıttıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Bugün burada çok güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Er Turan grubu Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi Tanıtım Daire Başkanlığı bünyesinde Hunat Kültür Merkezi’nde çok güzel mini konser verdi. Mini konserin akabinde buradan çıkacağız ve kültür yolu gezisi yaptık. Bu gibi faaliyetlerin en önemli özelliklerinden biri de hem konsere gelmiş oluyorlar, hem de turistlik gezi olmuş oluyor. Biz de güzel Kayserimizi dünyanın en önemli Türk gruplarından er turanı Kayseri’de ağırladık.”
Er Turan grubu üyeleri daha öncesinde Kayseri’ye geldiklerini ve Kayseri’yi çok sevdiklerini ifade ederek, Kayseri’nin tarihinin eskiye dayandığını özellikle Erciyes Dağı’nı çok sevdiklerini kaydetti.
-
Konya Selçuklu Çiçek Bahçesi yeni sezona kapılarını açıyor -
Kırgız heyet Antalya’nın mavi bayraklı plajlarını inceledi -
Bursa Nilüfer’de caz rüzgârı 5 gün sürecek -
Kocaeli’de yeni Cemevi'nin kontrollerini Başkan Büyükakın yaptı -
Konya Şeker'den motorin avansları 19 Haziran'da hesaplarda -
Bursa Osmangazi’nin mini sultanları geleceğe umut verdi -
Kocaeli’de kent estetiğine yeni düzenleme -
Bursa Gemlik'te kültür turları yoğun ilgi görüyor

