GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriElektrikli otomobiller Türkiye'de yarışacak
Elektrikli otomobiller Türkiye'de yarışacak
Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği yepyeni bir uluslararası motor sporları organizasyonu olan PURE-ETCR (Elektrikli Binek Otomobil Dünya Kupası), 2022 yılında Türkiye’ye geliyor.
İSTANBUL (İGFA) - FIA ve Discovery Sports Events arasındaki anlaşmayla önümüzdeki yıl bir dünya kupası olarak gerçekleşecek PURE-ETCR, üreticilerin son teknoloji elektrikli otomobillerinin yarış versiyonlarını, yoğun bir rekabet ortamında pistte sergilemeleri için küresel bir platform sağlama vizyonu taşıyor.
Bu bakımdan, önümüzdeki yıllarda birçok markanın ve ev sahibi ülkenin katılacağı, sürekli büyüyen bir uluslararası motor sporları organizasyonu olması beklenen PURE-ETCR’nin Türkiye’ye gelmesini sağlayan ise EMSO Sportif isimli bir Türk şirketi oldu.
PURE-ETCR’nin Türkiye’ye gelmesini sağlayan Emso Sportif’in CEO’su Mert Güçlüer, son derece vizyoner bir organizasyon olduğunu belirterek, "Elektromobiliteyi teşvik etme, çevreyi koruma ve sürdürülebilirliği yaygınlaştırma gibi birçok misyonu bulunuyor. PURE-ETCR’de üreticilerin pazarla buluşturduğu yol otomobillerinin yarış versiyonlarının yer alması ise motor sporlarına ilgi duyanlar için heyecanı artırıyor" dedi. Geçen yıl 5 farklı ülkede düzenlenen PURE-ETCR, 127 ülkeden canlı olarak yayınlanan yarışların 2,7 milyar haneye ulaşma potansiyeli olduğunu belirten Güçlüer, "Böylesine büyük potansiyeli olan ve önemli mesajlar veren bir organizasyonun 2022’de Türkiye’de gerçekleşecek olmasını çok değerli buluyoruz. Önümüzdeki yıl Türkiye’deki motor sporları meraklılarını bambaşka bir deneyim ve oldukça heyecan verici bir müsabaka bekliyor” diye konuştu.
-
LGS’de Türkiye birincisi Keşanlı İnci Nural -
İzmir Bornova'da Başkan Eşki’ye hafta sonu molası -
LGS'ye GASMEK ile hazırlanan 13 öğrenci yüzde 1'lik dilimde -
Memduh Büyükkılıç Kayseri Ulaşım'la bir araya geldi -
Manisa'da sağlıklı içme suyu için yüzde 99 başarı -
Hamzabeyli'nde yaban hayvanı kaçakçılığına darbe! 2 vaşak ve 2 serval kurtarıldı -
Sarımsaklı Barajı Mesire Alanı'na Kayserililerden tam not -
Kayseri Talas'ta Çiçek Şenliği sona erdi

