EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriElektrikli mobilitenin yeni ikonu
Elektrikli mobilitenin yeni ikonu
Citroën, 101. yılında tamamen elektrikli Ami ile şimdi Türk tüketicisinin ‘yol arkadaşı’ olmaya hazırlanıyor.
İSTANBUL (İGFA) - Fransızca’da ‘arkadaş’ anlamına gelen sözcükten esinlenen model Ami, müşterilerinden ilham alan yenilikçi ve yeni tüketim biçimlerine uyum sağlayan bir markanın şehir içi ulaşım zorluklarına ve çevresel kaygılara sunmuş olduğu yenilikçi bir çözüm olarak öne çıktı.
Ami – 100% ëlectric; iki koltuklu, tamamen elektrikli, konforlu, kompakt ve kişiselleştirilebilir bir şehir içi ulaşım çözümü sunarken 45 km/saat’e kadar hıza ulaşabilen model, 16 yaşından itibaren kullanılabilmesi ile her yaştan kullanıcı için bambaşka bir deneyimi sunuyor.
Araç paylaşım, kısa süreli kiralama, uzun dönem kiralama ve satın alma da dahil olmak üzere kentsel ulaşıma 360° çözüm üretmeyi hedefleyen Ami, ülkemizde öncelikle kurumsal firmaların kullanımı için satışa sunuldu.
Gelişimin öncüsü Citroën’in herkes için otomobil olan mottosunun şimdi herkes için mobilite olduğunu vurgulayan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, aracın 2022 ilk çeyreğinden itibaren son tüketici ile direkt olarak buluşmaya başlayacağını söyledi.
-
Erdoğan, İspanya Başbakanı Sánchez ile görüştü -
Somali Deniz Görev Grubu koruma görevini sürdürüyor -
Bursa’nın LGS şampiyonları Vali Ayyıldız tarafından ağırlandı -
Jandarma Asayiş Bot Timleri Antalya kıyılarında denetimde -
Özgür Özel: Yeni partimizi kuruyoruz, ana muhalefet yolumuza devam edeceğiz -
Kılıçdaroğlu, Özel'in açıklamaları ardından TBMM'de... Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş ile görüştü -
Van Gölü için sürdürülebilir gelecek vurgusu... İnci kefali ve ekosistem koruma gündemde -
Enez’de çevre ve altyapı talepleri gündemde

