GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriEdirne'de taşkın alarmı! Tunca Köprüsü trafiğe kapatıldı
Edirne'de taşkın alarmı! Tunca Köprüsü trafiğe kapatıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Bulgaristan ve Edirne’de etkili olan yoğun yağışlar sonrası artan taşkın riski nedeniyle Tunca Köprüsü’nün ikinci bir duyuruya kadar trafiğe kapatıldığını açıkladı.
EDİRNE (İGFA) - Bulgaristan’da ve Edirne’de etkisini artıran sağanak yağışlar, nehirlerde su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Özellikle Tunca Nehri ile Meriç Nehri’nin birleşim noktasında yaşanan geri tepme sonucu su seviyelerinde ciddi artış meydana geldi.
Bazı bölgelerde taşkınların oluştuğu belirtilirken, riskin büyümemesi için Tunca Köprüsü tedbir amacıyla araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
???? Bulgaristan ve ilimizde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle oluşan taşkın riski kapsamında Tunca Köprüsü, tedbir amaçlı ikinci bir duyuruya kadar trafiğe kapatılmıştır.
— Yunus Sezer (@Yunus_Sezer_) February 22, 2026
Tunca Nehri ile Meriç Nehri’nin birleşim noktasında yaşanan geri tepme sonucu su seviyelerinde artış… pic.twitter.com/WmtiilOIq4
Vali Sezer, ekiplerin sahada 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayarak, vatandaşların resmi uyarıları takip etmeleri ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu.
-
Kocaeli'de 65+ yaşa hayat boyu öğrenme -
2026 PV & ESS Güvenlik Sektörü Zirvesi... Güvenli ve güvenilir gelişim için yeni bir yol çizmek -
Eskom, Huawei ile işbirliği kapsamında Modernizasyon Merkezini tanıttı... Güney Afrika'nın dijital enerji geleceğine ışık tutuyor -
CHP'de 26 İl Başkanı görevden alındı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uzayda da, bölgede de gücünü artırıyor -
Bursa'da 'Motosikletli Polis Timleri' eğitimi tamamlandı -
Açık Öğretim e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı -
11 bin 22 çocuk aile şefkatiyle büyüyor

