GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriEdirne'de taşkın alarmı! Tunca Köprüsü trafiğe kapatıldı
Edirne'de taşkın alarmı! Tunca Köprüsü trafiğe kapatıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Bulgaristan ve Edirne’de etkili olan yoğun yağışlar sonrası artan taşkın riski nedeniyle Tunca Köprüsü’nün ikinci bir duyuruya kadar trafiğe kapatıldığını açıkladı.
EDİRNE (İGFA) - Bulgaristan’da ve Edirne’de etkisini artıran sağanak yağışlar, nehirlerde su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Özellikle Tunca Nehri ile Meriç Nehri’nin birleşim noktasında yaşanan geri tepme sonucu su seviyelerinde ciddi artış meydana geldi.
Bazı bölgelerde taşkınların oluştuğu belirtilirken, riskin büyümemesi için Tunca Köprüsü tedbir amacıyla araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
???? Bulgaristan ve ilimizde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle oluşan taşkın riski kapsamında Tunca Köprüsü, tedbir amaçlı ikinci bir duyuruya kadar trafiğe kapatılmıştır.
— Yunus Sezer (@Yunus_Sezer_) February 22, 2026
Tunca Nehri ile Meriç Nehri’nin birleşim noktasında yaşanan geri tepme sonucu su seviyelerinde artış… pic.twitter.com/WmtiilOIq4
Vali Sezer, ekiplerin sahada 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayarak, vatandaşların resmi uyarıları takip etmeleri ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu.
-
Bakan Şimşek: Bütçe performansımız hedeflerle uyumlu ilerliyor -
YÖK'ten 'yabancı öğrenci ücreti' iddialarına yalanlama -
Ağrı Valiliği'nden 215 köy okuluna güvenlik kamerası -
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkistan’da kültür gezisinde -
Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti ilk galibiyetini 6 golle aldı -
Kurtulmuş: Terörü Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız -
Düzce'de Fahri Altınkayık yeniden Valilik Basın Müdürlüğü'nde -
İzmir Buca’da 16 proje CHP lideri Özel'in katılımıyla açıldı

