GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriEdirne Uzunköprülü buğday üreticilerinin fiyat beklentisi
Edirne Uzunköprülü buğday üreticilerinin fiyat beklentisi
Edirne'de Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ÖzcanKayalı, buğday hasadı öncesinde çiftçilerin fiyat beklentileriyle ilgili açıklama yaptı.
Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne'de Uzunköprü Ziraat Osası Başkanı Özcan Kayalı, buğday alım fiyatıyla ilgili beklentisini açıkladı
Başkan Kayalı, buğday hasadının Kurban Bayramı sonrasında başlaması yönündeki beklentilerini dile getirirken, çiftçilerin de bu anlamda hasat öncesinde bir fiyat beklentisi içerisine girdiğini söyledi.
10,87 TL olan maliyetin üzerine refah payı eklenerek fiyat açıklaması beklediklerinin altını çizen Kayalı, “Uzunköprü Ziraat Odası ve diğer ziraat odaları olarak fiyat beklentimiz bu yönde. Benim fiyat olarak beklentim, 12,50 TL ve prim olarak da 1,50 TL/kg verilmesi yönünde. Çünkü maliyetimizin hesabını yaptık ve bu konuda elde ettiğimiz rakamı ilgili mercilere ilettik. Tabii ki tüketicinin de düşünülmesi gerekiyor. Ancak üretici üretemezse tüketici daha zor durumda kalır. Verim konusuna değindiğimizde, bölgemizde pas hastalığı görünmekte. Bu nedeniyle bazı bölgelerde, özellikle erken ekilişlerde ve bazı çeşitlerde verimin yüzde 15/20 aralığında düşmesini bekliyorum. Bunları da hesaplamak gerekiyor.” diye konuştu.
-
YOLGÖZLER, Marmara’nın önde gelen şirketleri arasına girdi -
Bahçeli’den 3 Ekim Türk Dünyası Günü mesajı -
III. Maarif Kongresi Kasım ayı sonunda Ankara'da -
TEKNOFEST’te COP31 ve Sıfır Atık uygulamaları ilgi gördü -
TTB’den Soma’daki göçükte 5 işçinin ölümü sonrası sert tepki -
Motorine 2,22 lira indirim geliyor -
Kılıçdaroğlu’ndan Mersin’de ziyaretler -
Haşhaş alım fiyatları belli oldu... Başvurular 30 Ekim’de sona erecek

