EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriEdirne Keşan’da okullar alarm veriyor!
Edirne Keşan’da okullar alarm veriyor!
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Keşan’daki depreme dayanıksız okullarla ilgili soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i eleştirdi: “Bakanlık hırsızlık ve yangın iddialarını görmezden geliyor.”
Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Keşan’da deprem riski nedeniyle boşaltılan Anafartalar İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nun durumunu TBMM gündemine taşıdı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e verdiği soru önergesinde, boşaltılan okulların yerine yenilerinin yapılmamasının eğitimi aksattığını vurgulayan Yazgan, İnönü Ortaokulu’nun iki yıl önce yıkıldığını, Anafartalar ve Cumhuriyet ortaokullarının ise bir yıl ve altı ay önce boşaltıldığını belirtti. Yazgan, bu binalarda hırsızlık olayları yaşandığını, peş peşe yangınlar çıktığını ve bu durumun bölge halkını tedirgin ettiğini ifade etti.
“BAKANLIK GÖZLERİNİ KAPATMIŞ”
Bakan Tekin, İnönü Ortaokulu’nun Eylül 2025’te eğitime açılacağını, 2000 öncesi yapılan 74 okulun deprem tahkikinin tamamlandığını ve demirbaşların taşındığını açıklarken, hırsızlık ve yangın iddialarına değinmedi.
Milletvekili Yazgan, “Bakanlık gerçeği görmezden geliyor. Hırsızlık olayları ve yangınlara neden yanıt verilmedi? Hangi kamu malları zarar gördü? Bir inceleme yapmak bu kadar zor mu? Bakanlık gözlerini kapatmış durumda” diyerek tepki gösterdi.
Yazgan, Keşan’da eğitimin ve okulların alarm verdiğini, bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.
-
Denizli’de yaz etkinlikleri başladı -
Bursa Yıldırım’da Başkan Oktay Yılmaz esnafla buluştu -
Ticaret satış hacmi yıllık geriledi... Perakende satışlarda artışa devam -
GTÜ'de mezuniyet coşkusu... Bin 480 öğrenci diplomalarını aldı -
Ağrı Barosu, Van’daki barış ve hukuk toplantısına katıldı -
Bursa'da ulaşıma nefes aldıracak projelere Başkan Vekili Biba'dan yakın mercek -
İletişim Başkanı Duran'dan 15 Temmuz'un 10. yılı programına açık davet -
Boğaz'dan Ege'ye uzanan mücadelede ilk etap belli oldu

