GÜNDEM
GÜNDEM Haberlerie-Devlet'te 'para' sorgusu
e-Devlet'te 'para' sorgusu
E-devlet son dönemin en çok kullanılan platformu haline geldi. Devlet yüz yüze yapılabilecek bir çok işlemi online e-devlet sitesinden yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürerek bir çok sistemi e-devlete taşıdı. Öte yandan e-devlet bir çok işlemi yapmamızı sağladığı gibi bilinmeyen bir özelliğini de ortaya koydu.
ANKARA (İGFA) - Milyonların kullandığı e-devlet uygulamasının çok az bilinen bir yönü daha çıktı.
Bir kaç yıl önce hayatımıza giren Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen BES, tüm çalışanlar için zorunlu olmuştu. Zorunlu birikim sunan Bireysel Emeklilik Sistemi, çoğu insanın unuttuğu bir sistem olduğundan orada yıllarca para birikmeye devam etti.
Tüm sigortalı çalışanların zorunlu katıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi’nde para olup olmadığına bakılabiliyor. E-Devlet uygulamasının arama kısmına “takasbank” yazıldıktan sonra en üstte açılan sekmeye tıklanıp bakiye sorgulanabiliyor.
Bazı vatandaşların bakiyesinde para birikirken bazı vatandaşlarda ise hiç bir bakiye çıkmadığı ifade edildi. Eğer sistemde biriken para varsa, sistemde yazan sigorta şirketi aranıp sistemde çıkan birikmiş parayı almak için talepte bulunabilinecek.
-
Kocaeli Büyükşehir'den manevi mekânlara titiz dokunuş -
Bursa'da 5 bin Samuray Arısı doğaya salındı -
Dervişoğlu: Devletin 6 ayda ödediği faiz 1,5 trilyon liraya dayandı -
81 ilde göç denetimi... 355 düzensiz göçmen tespit edildi -
MEB'den 'uluslararası kardeş okul' rehberi -
Eskişehir'de stratejik noktada kritik müdahale tamamlandı -
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a Malatya çıkarması -
U.S. Polo Assn., 2026 St. Regis Britanya Açık Polo Şampiyonası Cowdray Gold Cup’a resmi giyim partneri olarak sponsor oldu

