YAŞAM
YAŞAM HaberleriDünyanın gençleri Türk kültürünü SAMEK ile tanıdı
Dünyanın gençleri Türk kültürünü SAMEK ile tanıdı
SAMEK’in bu haftaki konukları farklı ülkelerden gelen yabancı öğrenciler oldu. TÖMER ve SADEM programlarıyla Sakarya’ya gelen öğrenciler SAMEK atölyelerinde hem Osmanlı mutfağını hem de el işçiliğini öğrenerek Türk kültürünü yakından tanıdılar.
SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen gençlere hem dil hem de kültür alanında zengin bir etkileşim ortamı sunarken, SAMEK aracılığıyla Türkiye’nin misafirperverliğini ve kültürel birikimini dünya ile buluşturmaya devam ediyor.
TÜRK KÜLTÜRÜYLE İÇ İÇE
Bu kapsamda SAMEK’in bu haftaki konukları Sakarya Üniversitesi TÖMER bünyesinde eğitim alan 14 farklı ülkeden gelen 16 öğrenci ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SADEM programıyla 12 farklı ülkeden gelen öğrenciler oldu.
Japonya’dan Lübnan’a, Endonezya’dan Macaristan’a, Tanzanya’dan Somali’ye uzanan geniş bir coğrafyadan Sakarya’ya gelen öğrenciler, SAMEK atölyelerinde kültürümüzle iç içe bir deneyim yaşadı. Geleneksel yemekleri hazırlayıp el işi ürünler tasarlayan öğrenciler, Türk kültürünü yerinde tanımanın mutluluğunu yaşadı.
GELENEKSEL LEZZETLERLE TANIŞTILAR
Osmanlı mutfağının özel tatlarından perde pilavı ve şöbiyet tatlısını hazırlayan öğrenciler hem kültürel hem de damak tadı açısından unutulmaz bir deneyim yaşadılar.
EL EMEĞİYLE HATIRA HAZIRLADILAR
Uluslararası öğrenciler, geleneksel motiflerle süsledikleri anahtarlıkları kendi elleriyle tasarlayarak kültürel bir hatıra oluşturdu. Etkinlik hem el becerilerini geliştirdi hem de unutulmaz bir deneyime dönüştü.
Yemekleri kendi elleriyle yapan öğrenciler, Türk mutfağının zenginliğini yakından tanıma fırsatı buldu.
-
Gelişim Üniversitesi’nde Kariyer ve Sağlık buluşması -
Trabzonlulardan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a tarihi teşekkür -
Çorum Belediyesi’nden Polis Haftası ziyareti -
Antalya Kaleiçi’nde 10 kilometrelik kanalizasyon hattı temizlendi -
Bir Şehir Bin Derslik Bursa projesi tanıtıldı -
TSK’ya yeni nesil yerli sistemler... TB-3 SİHA ilk kez envanterde -
Eskişehir'de Mihalgazili kadınlar Başkan Ünlüce ile buluştu -
Manisa’da İsmail Altunsaray ile türkü dolu gece

