SPOR
SPOR HaberleriDokuz Eylül potada namağlup şampiyon
Dokuz Eylül potada namağlup şampiyon
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) tarafından düzenlenen ÜNİLİG Erkek Basketbol Bölgesel Ligi şampiyonu, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) takımı oldu.
İZMİR (İGFA) - Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası (ÜNİLİG)Bölgesel Basketbol Turnuvası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), final maçında Yaşar Üniversitesi’ni 75-69’luk skorla yenerek şampiyon oldu.
Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada, çıktığı tüm maçlardan galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa namağlup sıfatıyla ulaşan DEÜ, 2023 Nisan ayında düzenlenmesi planlanan TÜSF Erkek Basketbol Süper Ligi yükselme müsabakalarında yer almaya hak kazandı. DEÜ Tınaztepe Spor Salonu’nda yapılan final maçının ardından kupayı kaldıran şampiyon ekibe, salonu dolduran DEÜ’lü öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.
Şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulunan Antrenör Egemen Mancı, DEÜ olarak erkeklerde ilk olan başarıdan dolayı oyuncuları ile gurur duyduğunu söyledi.
Mancı, “Son yıllarda şampiyonluğa oynayan, birbirini tanıyan oyunculardan oluşan iyi bir takıma sahibiz. Aramıza yeni katılan oyuncularımızın da katkısı ile iyi bir çalışma sürecinin ardından şampiyonluğa uzanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra hedefimiz, elbette Süper Lig’e yükselmek olacak. Geçmiş yıllardan bugüne destekleriyle bize güç ve moral olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar olmak üzere, Sağlık, Kültür ve Spor Dairemize, yardımcı antrenörümüz Fırat Özdalyan’a, Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültemize, öğrencilerimize ve bize inanan, yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
-
Kayseri Melikgazi'nin 2 yeni eğitim yuvası açıldı -
Sağlıklı Kentler Birliği Bursa'dan İzmir'e taşınıyor -
Kayserili çiftçiye 1.2 milyar liralık destek -
Kocaeli Büyükşehir’le 3 kuşak aynı masada -
Dışişleri Komisyonu'ndan uluslararası 4 kanun teklifine onay -
Manisa Soma’da 301 madenci karanfillerle anıldı -
Bakan Gürlek: Ceza infazda rehabilitasyon odaklı yeni yaklaşım sürdürülüyor -
Kadınlar Hentbolda hentbolda Bursa Süper Lig Şampiyonu

