GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriDiyarbakır’da taciz iddiası: O personel görevden uzaklaştırıldı
Diyarbakır’da taciz iddiası: O personel görevden uzaklaştırıldı
Diyarbakır Valiliği, çocuk evleri sitesinde görevli bir personele yönelik taciz iddiaları üzerine idari ve adli süreci başlatırken, personelin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan taciz iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, çocuk evleri sitesinde görev yapan bir personel hakkında ortaya atılan iddiaların öğrenilmesinin ardından aynı gün idari işlem başlatıldığı belirtildi. Bu kapsamda söz konusu personelin görev yerinin değiştirildiği, çocuklarla temasının derhal kesildiği ve konunun gecikmeksizin adli makamlara iletildiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla ilgili personelin 2 Nisan 2026 tarihi itibarıyla görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
SORUŞTURMA BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNE DEVREDİLDİ
Valilik tarafından başlatılan sürecin, olayın hassasiyeti nedeniyle daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlere devredildiği aktarıldı. Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.
Açıklamada, sürecin çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda çok yönlü olarak ele alındığı belirtilerek, soruşturma sonucuna göre gerekli idari ve adli işlemlerin eksiksiz şekilde uygulanacağı kaydedildi.
-
Afyonkarahisa'da trafik bilincine Jandarma desteği -
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi’nde genç mühendislere hukuki bilgilendirme -
Fotoğraf sanatçısı İhsan Korkut’un kareleri Sakarya'da ziyarete açıldı -
Fahiş fiyata geçit yok! 243 işletmeye 138,9 milyon lira ceza -
Beşiktaş’taki saldırıda polise yönelik sözlere re'sen soruşturma! -
Konya protokolü Bilim Merkezi'nde buluştu -
Gaziantep'te OSB çalışanlarına Gazi Konut için yerinde tanıtım -
Bilecik Pazaryeri'nde korkutan kaza: 2 yaralı

