YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriDiyarbakır'da kuyumculara soygun eğitimi
Diyarbakır'da kuyumculara soygun eğitimi
Diyarbakırlı kuyumcular kentte bir ilki yaşadı. Oda, kuyumcu esnafa soyguna karşı neler yapmaları gerektiği konusunda seminer düzenledi.
Express Haber / DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, oda bünyesinde böyle çalışmaları sık sık yapacaklarını söyledi.
Vatandaşlara ve sektörlerine faydalı olacağını düşünerek bunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüksel, “Sektörümüzde son 15 yıl içinde üç talihsiz olay oldu. Yakınlarına baş sağlığı diledik. Onları hatırlayarak adlarına plaket takdim ettik. İnşallah sektörümüzün başına bir daha böyle talihsiz olaylar gelmez. Sektöre faydalı olacak, teknik ve güvenlik anlamında Mücahit hocamız çalışma yaptı. Çok da faydalı olduğunu düşünüyorum. Birlik beraberlik içinde esnaf bir birini koruyarak, sahip çıkarak ahlaklı bir ticaret yürütmemiz gerekiyor. Burada bunu da yansıttık” dedi.
Ulusal Judo Federasyonu Yakın Savunma Tekniği Kurul Üyesi Mücahit Yılmaz, Diyarbakır’da bir ilk yaşandığını kaydetti.
Kuyumcular Odası Başkanlığı'nın iş birliğiyle kuyumculara yönelik güvenlik tedbirleri semineri düzenlendiğini aktaran Yılmaz, “Bu seminerde daha önceden saldırı nedeniyle vefat edenler anıldı. Keyifli, güzel taktik ve teknik bir eğitim yapıldı. kuyumcu personelinin iş yeri açma, kapatması, müşteri karşılanması, saldırı anında nasıl doğru hareket etmesi gerektiğiyle farkındalık semineri oluşturduk” diye konuştu.
-
AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk trafik kazasında yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti -
Ağrı Barosu’ndan yargı mensuplarına birlik mesajı veren veda -
Bursa’da Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli işaret dili öğrendi -
GA-ASI, MQ-9B uçuşları için yer kontrol istasyonunu uyarlıyor -
Bursa İnegöl’e sağlık ve eğitim alanında iki yeni yatırım... Bağış protokolleri imzalandı -
Bursa POMEM’de 475 yeni polis adayı mezun oldu -
Balıkesir’de Manyas-Susurluk yol çalışması başladı -
CHP Balıkesir eski milletvekili Orhan Sür'e TBMM'de son görev... Mutlak butlan sonrası ilk kez karşılaştılar

