GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriDiyarbakır Muradiye'de metruk binalar yıkılıyor
Diyarbakır Muradiye'de metruk binalar yıkılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Bağlar Belediyesi, Muradiye Mahallesi’nde can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapıların kontrollü yıkımını sürdürüyor.
DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi, yurttaşların güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarına kavuşması amacıyla Muradiye Mahallesi’nde ortak çalışma yürütüyor. Uzun süredir kullanılmayan, zaman içerisinde fiziksel dayanıklılığını kaybeden ve çevre güvenliği açısından risk oluşturan metruk yapılar, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından kaldırılıyor.
Metruk yapılar çok yönlü risk oluşturuyor
Bakımsız kalan metruk yapılar, çökme ve yangın tehlikesinin yanı sıra çevre kirliliği, haşere oluşumu, madde kullanımı ve çeşitli asayiş sorunlarına da zemin hazırlayabiliyor. Özellikle çocuklar ve çevrede yaşayan yurttaşlar açısından tehlike oluşturan yapıların kaldırılmasıyla mahalledeki güvenlik risklerinin azaltılması ve daha sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması amaçlanıyor.
-
Kayseri Talas'ta yangına karşı 'kalkan' önlemi -
Efes Selçuk’un sürdürülebilir turizm başarısı Avrupa Finalinde -
Gümrüklerde 8 ayda 81,9 milyar liralık kaçakçılık operasyonu -
İzmir Bornova’da çocukların sağlığı için sıkı gıda denetimi -
Yonca Evcimik’ten yeni yaş pozları ve sürpriz doğum günü partisi -
Kayseri Büyükşehir'den sürdürülebilir şehircilik hamlesi -
Gemlik’te eğitim yatırımlarına yerinde inceleme -
Edirne Keşan'da minik öğrencilere kırtasiye desteği

