GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriDiş kaybı, psikolojik ve sosyal sorunlara neden oluyor
Diş kaybı, psikolojik ve sosyal sorunlara neden oluyor
Bir veya daha fazla dişi kaybı yaşandığında ağız boşluğunuzda yavaş yavaş değişiklikler meydana gelecektir. Çok fazla diş kaybı varsa etkiler daha ciddi olabilir. Bununla birlikte çene ve yüz hattındaki estetik görünüşte değişikler yaşanabilir.
İSTANBUL (İGFA)- Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş kaybının yaşanmasıyla beraber oluşabilecek sorunlar hakkında bilgi verdi.
Çene kemiğini uyaran dişlerde kayıp yaşandığında, kenik bozulur ve diş etlerinin küçülmesine neden olur. Diş kaybı ne kadar fazlaysa, eksik dişlerin yerine implant kullanmak o kadar zor olacaktır. Tam diş kaybı ise çene küçülmesine ve yüzün sarkmasına neden olur.

DİŞ KAYBI SOSYAL UTANCA NEDEN OLABİLİR
Bu konuyla ilgili açıklama yapan Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Ön dişlerinizi kaybederseniz, dişlerinizin eksikliğinden dolayı gülümsemenizi göstermekten sık sık utanabilirsiniz. Bir ankete göre, diş hekimlerinin ?'sından fazlası, sosyal utancın eksik dişlerle bağlantılı en önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti.
Diş kaybının sosyal, psikolojik ve duygusal sonuçları kişinin yaşam kalitesini ve başkalarıyla etkileşimini olumsuz etkileyebilir. Diş kaybı ayrıca konuşma sorunlarına sorunlarına neden olabilir" ifadelerini kullandı.
ÇİĞNEME SORUNLARI ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR
Eksik dişlere sahip olmak, yemek yemede zorluk yaratabilir yaratabilir diyen Kökdemir, "Ayrıca, kapanışı düzeltmek için ortodontik tedavi gerektiren ciddi ısırma sorunlarına neden olabilen çarpık dişlere neden olur.
Önemli miktarda eksik diş, yiyecekleri çiğnemede zorluğa neden olabilir. Tüm dişlerini kaybeden hastalar, çiğneme sorunları nedeniyle bazı yiyeceklerden kaçınarak daha yumuşak yiyecekleri tercih etmenize sebep olabilir" dedi.
-
Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 393 bin 829’a yükseldi -
Samsun’da rip akıntısına dikkat çeken nefes kesen tatbikat -
Sakarya’da bağlantı yolları güçleniyor -
Konya İle Afganistan arasında ticari iş birliği köprüsü kuruldu -
12. Yargı Paketi için Meclis’te mesai başladı... 12. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda -
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adana’da son yolculuğuna uğurlandı -
TBMM Komisyonu çocukların dijital riskleri ve eğitim politikalarını masaya yatırdı -
Ağrı TOBB MTAL'de öğrenciler üreterek kazanıyor

