meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

DEÜ, Araştırma Üniversitesi beratını aldı

DEÜ, Araştırma Üniversitesi beratını aldı

DEÜ, Araştırma Üniversitesi beratını aldı

Gösterdiği yüksek performansla geçtiğimiz günlerde Araştırma Üniversitesi beratı almaya hak kazanan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), elde ettiği tarihi başarıyı mensuplarıyla paylaştı.

İZMİR (İGFA)- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) geçtiğimiz günlerde Araştırma Üniversitesi beratı almaya hak kazanmıştı. DEÜ bu başarısıyla, 207 üniversite bulunan Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında ilk 20'ye girdi. Kurulduğu günden bu güne nitelikli bilgi üretmeye devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı kapsamında elde ettiği başarıyı mensuplarıyla paylaştı.

YÖK tarafından, 'Araştırma Kapasitesi', 'Araştırma Kalitesi' ve 'Etkileşim ve İş Birliği' başlıkları altındaki 32 gösterge kapsamında yapılan değerlendirmede gösterdiği yüksek performansla başarılı bir sınav vererek üniversitelerin 'şampiyonlar ligi'ne giren DEÜ, yaşadığı haklı gururu Rektörlük binasında düzenlenen etkinlikle kutladı. Araştırma odaklı üniversite hedefi doğrultusunda bünyesinde yer alan DEPARK, DETTO gibi kurumlarıyla yerli ve milli çalışmalara imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi, sunduğu geniş araştırma olanakları, uluslararası ve ulusal projelerdeki başarısıyla Araştırma Üniversitesi unvanı aldı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi