YAŞAM
YAŞAM HaberleriDenizli kadın dostu kentler vizyonunu Ankara’ya taşıdı
Denizli kadın dostu kentler vizyonunu Ankara’ya taşıdı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından belediyelerin katılımıyla düzenlenen Üst Düzey Yerel Yönetim Çalıştayı’nda, kadınların kent yaşamındaki rolünü güçlendirmeye yönelik uygulamalarını paylaştı.
DENİZLİ (İGFA) - Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) iş birliğiyle yürütülen “Kadın Dostu Kentler” projesi kapsamında düzenlenen Üst Düzey Yerel Yönetim Çalıştayı Ankara’da gerçekleştirildi.
Paydaşlarla sürdürülebilir diyalog mekanizmalarını işleterek kadın dostu hizmetlerini artırmayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen temsilcilerle bir araya gelerek eşitlik vizyonunu paylaştı.
7 BÖLGE, 23 BELEDİYE: ORTAK HEDEF TAM EŞİTLİK
Türkiye’nin 7 bölgesinden 23 belediye temsilcisinin katılım sağladığı çalıştayda; kadınların kentsel hizmetlere erişimi, karar alma mekanizmalarında etkin temsili ve hayatın her alanında eşit haklara sahip olması konuları masaya yatırıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi heyeti, program süresince yerel düzeyde iş birliği ve koordinasyonun, toplumsal dönüşümdeki kritik rolüne dikkat çekti.
DENİZLİ’NİN İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ İLHAM OLDU
Çalıştayda gerçekleştirilen oturumlarda, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sahada yürüttüğü çalışmalar ve kadın odaklı projeler “İyi uygulama örnekleri” başlığı altında diğer belediyelerle paylaşıldı.
Kapsayıcı ve eşitlikçi bir yerel yönetim anlayışını kurumsallaştırma yolunda atılan adımlar, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Program sonunda, daha güçlü ve demokratik bir toplum yapısı için yerel yönetimlerin eşitlik paydasında buluşmasının önemi vurgulandı.
-
Cari açık Şubat'ta 7,5 milyar dolar! Dış ticarette riskler yönetilebilir seviyede -
Milli Eğitim Akademisi 'ilk ders'le açıldı -
Ankara Büyükşehir'den 'su zammı' tartışmasına yanıt! İndirim kalktı, 1,1 milyon abone etkilenecek -
Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor -
Eskişehir’de 'özelleştirme' tepkisi! Kamusal alan satılamaz -
Sakarya Büyükşehir'de doğa yürüyüşlerinde 'bahar' etabı -
Karting sezon açılışında büyük çekişme -
Granfondo Bursa öncesi bisikletliler Nilüfer’de buluştu

