YAŞAM
YAŞAM HaberleriÇocuklar afet bilincini eğlenerek kazanıyor
Çocuklar afet bilincini eğlenerek kazanıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen ‘Güvenli Yaşam Atölyesi’nde çocuklar, eğlenceli ve uygulamalı etkinliklerle afetlere karşı bilinçlendirilerek olası risklere karşı hazırlıklı hale getirildi.
BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi birlikteliğiyle Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Kent Konseyi Çınar Salon’da düzenlenen etkinlikte çocuklara, afet öncesi, afet anı ve sonrası için güvenli yaşam becerileri kazandırılması hedeflendi. AKOM yetkilileri tarafından çocuklara, afet nedir, afetlere karşı alınabilecek önlemler nelerdir, deprem nedir gibi soruların yanıtları verilirken, depreme hazırlık, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışlar eğitici ve uygulamalı çalışmalarla aktarıldı.
Atölye çalışmasının ardından çocuklar, AKOM yetkilileri eşliğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek çalışma alanlarını yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında şehir kameralarıyla yapılan gözlemler ile hava durumu izleme ve analiz süreçleri hakkında bilgi edinen çocuklar yönelttikleri sorularla merak ettikleri konulara ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.
Etkinliğin sonunda aileler, çocuklarının eğlenceli ve öğretici bir gün geçirdiğini belirterek Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.
-
810 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı -
STRATCOM 2026 tamamlandı... İletişim Başkanı Duran’dan 'daha adil dünya' vurgusu -
Manisa sağanak yağışa karşı seferber -
Kayseri Talas'ta yatırımlara 35 milyonluk kaynak -
Balıkesir'de 'minik kalp'lerden 'büyük çınar'lara ziyaret -
BASKİ Manyas’ta yıllanmış içme suyu hattını yeniledi -
ASFİM’de çocuklar ‘Eğitsel Oyunlar’ ile öğreniyor -
İzmir'de Başkan Tugay önlüğü giyip, mutfağa girdi... Yemekler Başkan Tugay'dan

