GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriCHP’li Vekiller Türasaş Genel Müdürlüğünü ziyaret etti
CHP’li Vekiller Türasaş Genel Müdürlüğünü ziyaret etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu’nun başkanlığındaki CHP milletvekili heyeti, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş Genel Müdürlüğü’ne giderek Genel Müdür Yazar’ı ziyaret etti.
ANKARA (İGFA) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun başkanlığındaki CHP milletvekilleri, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş (TÜRASAŞ) Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar’ı ziyaret etti. Ziyarette, TÜRASAŞ’ın Sivas, Eskişehir ve Sakarya’daki fabrikalarındaki sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.
CHP’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Karasu, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, İbrahim Arslan, Jale Nur Süllü ve Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, TÜRASAŞ Genel Müdürü Yazar’ı TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü’ndeki makamında ziyaret etti. Kendi şehirlerinde TÜRASAŞ’ın fabrikaları olan milletvekilleri, bu fabrikalarda yaşanan sorunları dile getirdiler.
Görüşmede, Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar uzanan geçmişi olan bu fabrikaların şehirlerin istihdamına, ekonomisine ve sosyal hayatına önemli zenginlik kattığını vurgulayan milletvekilleri, bu fabrikaların güçlendirilmesinin önemine dikkat çektiler. Milletvekilleri, TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüklerinde kendilerine de yansıyan pek çok sorun olduğunu belirterek, taleplerini iletti ve bu sorunların çözümü konusunda her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirttiler. Genel Müdür Yazar da kurumun yapısıyla ilgili milletvekillerine bilgi verirken, milletvekillerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Milletvekili heyeti, önümüzdeki günlerde de de Eskişehir, Sakarya ve Sivas’taki TÜRASAŞ’a bağlı fabrikaları ziyaret edecek ve kapsamlı bir değerlendirme raporu hazırlayacaklar.
-
Deprem şehri Sakarya’da mahalle bazlı ilk dönüşüm -
Ümit Özdağ’dan Diyarbakır’daki Kürtçe tabelalarla ilgili suç duyurusu -
Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Türkiye Yüzyılı’nı bilim ve teknolojinin yüzyılı yapmak -
Bursa Nilüfer’de huzurevi sakinleri yaza piknikle veda etti -
Bakan Ersoy açıkladı: Deprem bölgesinde kültürel mirasa 34 milyar TL'lik yatırım -
Keşan TSO’dan TPAO’nun Trakya projesine “acele kamulaştırma” tepkisi -
26. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası heyecanı için geri sayım -
MSB’den Meis, GKRY ve Mekke Savunma İttifakı açıklaması

