GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriCHP'li Keleş: "Kişinin iradesi yok sayılıyor"
CHP'li Keleş: "Kişinin iradesi yok sayılıyor"
CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi.
SAKARYA (İGFA)- CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP İl Başkanlıkları ile birlikte 81 ilde eş zamanlı yapılan basın açıklamasında şöyle konuştu:
“Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. İnsanlığın doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin tüm dünyada ilan ve kabul edilişinin 73. yılındayız. Geçtiğimiz yıl yaptığımız insan hakları günü açıklamamızda, iktidarın hak ihlallerine ilişkin olumsuz karnesini kamuoyu ile paylaşmıştık. 2021 yılı içinde de hak ihlalleri katlanarak artmıştır.
Kadınların, yaşam hakkının en önemli güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı hukuksuzca çıkılmıştır. Düşünce ve fikirlerini açıklayan yurttaşlar apar topar gözaltına alınmıştır. Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan vesayet altındaki yargı ile ülkemiz, hak ihlallerinin merkezi haline getirilmiştir. İnsan haklarının yasal ve hukuki güvencelerini yok sayan kararlar ve uygulamalarla anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler, bir kişinin iradesi ile yok sayılmaktadır" ifadelerini kullandı.
-
Antalya Finike’de takdir edilecek davranış! -
Pazaryeri Boncuğu’nda hasat vakti -
Mersin'de gençlere ücretsiz fiziki yeterlilik kursu -
Bisikletlilerin trafik güvenliğinde hedef sıfır can kaybı -
İstanbul Maltepe’de çocuklar kitapların sihirli dünyasıyla buluşuyor -
Bursa Emir Sultan Külliyesi’nde karpuz ikramı -
Denizli’de sürdürülebilir içme suyu için yeni yatırım -
Sakarya'da Doğu Çevre Yolu projesinin detayları ilk kez paylaşıldı

