GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriCHP’li Kayışoğlu’ndan Bursa'da özelleştirme tepkisi
CHP’li Kayışoğlu’ndan Bursa'da özelleştirme tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle bazı kamu arazilerinin özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi.
BURSA (İGFA) - CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bursa’nın farklı ilçelerindeki bazı parsellerin özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Milletvekili Kayışoğlu, Osmangazi’de 2, Yıldırım ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde ise birer parselin satışa çıkarıldığını belirterek, kamuya ait alanların “parça parça elden çıkarıldığını” iddia etti.
Sağlık hizmetlerine ayrılmış bazı alanların da özelleştirme listesine dahil edilmesini eleştiren CHP'li Kayışoğlu, bu durumun kamu yararıyla bağdaşmadığını ifade etti.
Ekonomik koşullara da değinen Kayışoğlu, kamu varlıklarının satışa çıkarılmasını “çözüm üretmek yerine varlık satışı” olarak nitelendirerek, bu yaklaşımın sürdürülebilir olmadığını dile getirdi. Kayışoğlu açıklamasında, kamusal değerlerin korunması gerektiğini vurgulayarak, Bursa’daki kamu arazilerinin özelleştirilmesine yönelik kararların yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.
-
Ahbap Derneği’ne kayyım kararı -
Bahçeli'den CHP ve Yeni Parti mesajı... Siyasi rekabet husumete dönüşmemeli -
CHP ve Yeni Parti'nin grup toplantı tarihi belli oldu -
Ankara merkezli yasadışı bahis operasyonu... 231 milyon TL'lik para hareketi tespit edildi -
Dervişoğlu’ndan YENİ Parti’ye tebrik mesajı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Senegalli mevkidaşıyla telefonda görüştü -
Edirne-Halkalı bölgesel tren seferleri iki gün iptal -
Masfen Enerji paylarına 5 katı talep

