GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriCHP’li Deniz Demir’den trafik cezaları için Meclis çağrısı
CHP’li Deniz Demir’den trafik cezaları için Meclis çağrısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, son yıllarda trafik cezalarındaki yüksek artışların trafik güvenliğine etkisinin araştırılması için Meclis Araştırması önergesi verdi.
ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, son yıllarda trafik cezalarındaki yüksek artışların trafik güvenliğine etkisinin araştırılması için verdiği Meclis Araştırması önergesinde artan trafik cezalarının güvenliğe etkisinin incelenmesini isterken radar ve elektronik denetim sistemlerinin de kaza verileriyle birlikte değerlendirilmesini talep etti.
CHP'li Demir, trafik cezalarının amacının vatandaşın cebinden daha fazla para almak değil, trafik kurallarına uyulmasını sağlamak ve kazaları önlemek olması gerektiğini vurguladı.
“BAŞARI CEZA MİKTARIYLA DEĞİL, KURTARILAN HAYATLARLA ÖLÇÜLMELİ”
Demir, trafik güvenliğinin daha fazla ceza kesmek ya da daha fazla gelir elde etmek anlamına gelmediğini belirterek, başarının önlenen kazalar, kurtarılan hayatlar ve değişen sürücü davranışlarıyla ölçülmesi gerektiğini ifade etti.
Önergede özellikle radar ve elektronik denetim sistemlerinin incelenmesi istendi. Demir, radar noktalarının hangi kriterlere göre belirlendiğinin, bu noktaların geçmiş yıllardaki kaza ve ihlal verileriyle ilişkisinin bulunup bulunmadığının ve uygulamaların kazaları azaltmada somut bir katkı sağlayıp sağlamadığının araştırılmasını talep etti. Radar uygulamalarına karşı olmadıklarını belirten Demir, denetimlerin gerçekten trafik güvenliğini sağlamak için, kaza riskinin ve hız kaynaklı tehlikenin yüksek olduğu noktalarda yapılması gerektiğini söyledi. Kamuoyunda “Amaç güvenliği sağlamak mı, ceza kesmek mi?” sorusunun oluşmaması için devletin şeffaf olması gerektiğini ifade etti.
“AMAÇ GELİR DEĞİL, CAN KURTARMAK OLMALI”
Trafik cezalarının kamu gelirine dönüşüp dönüşmediğinin, elde edilen gelirlerle trafik kazaları ve ölümlerdeki değişimin birlikte değerlendirilmesiyle anlaşılabileceğini belirten Demir, trafik politikasının temel hedefinin vatandaştan daha fazla ödeme almak değil, daha fazla can kurtarmak olması gerektiğini dile getirdi. Demir, trafik cezaları, radar uygulamaları ve denetim politikalarının tüm yönleriyle kapsamlı biçimde araştırılmasını istedi.
-
Konya’da Filistin davası için gençlik buluşması -
Sardes ve Bintepeler'de kaçak kazılara İHA'lı önlem... Lidya mirası teknolojiyle korunacak -
Kalp dostu zeytinyağı... Günde ne kadar tüketilmeli? -
Kocaeli’nin ulaşım modelini Berlin’e taşındı -
Kütahya’ya 24 yılda 612 milyon liralık kültür ve turizm yatırımı -
CHP'de 5 belediye başkanı disipline sevk edildi -
İstanbul'da ‘Dünya Yaşlılar Günü’ne özel seminer -
Bursa’da 32’nci İtfaiye İstasyonu açıldı

