GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriCHP’li Başarır’dan gözaltı ve soruşturma eleştirisi: Her gün bir gözaltıyla uyanıyoruz
CHP’li Başarır’dan gözaltı ve soruşturma eleştirisi: Her gün bir gözaltıyla uyanıyoruz
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalarda somut delil bulunmadığını savunarak, siyasetin darbe tehdidi altında olduğunu iddia etti.
ANKARA (İGFA) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin belediyelerine yönelik devam eden soruşturmalara sert tepki gösterdi.
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başarır, “Her gün bir gözaltıyla uyanıyoruz. 86 milyona buradan bir kez söylüyoruz: Hiçbir somut delil olmadan bunlar yapılıyor.” ifadelerini kullandı.
CHP'li Başarır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve "rüşvet", "irtikap" ile "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarını kapsayan soruşturmada tutuklanan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’la bağlantılı olduğu öne sürülen bir kişinin İzmir Bornova Belediyesi’ne işe alınmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin gözaltına alınmasını eleştirdi.
BAŞARIR: BURSA'DA MİLLETİN İRADESİ GASP EDİLDİ
Bursa’daki gelişmelere de değinen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, örgüte üye olma, rüşvet ve imar kirliliğine neden olma” suçlarından tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yerine yapılan belediye başkan vekilliği seçimi sırasında CHP’li milletvekillerinin polis tarafından belediyeye alınmadığını ve gaz sıkıldığını belirterek, Bursa’da millet iradesinin gasp edildiğini iddia etti.
Öte yandan Başarır İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un gözaltına alınmasına da tepki gösterdi.
CHP’li politikacı, yaşananların siyasetin demokratik işleyişine yönelik bir darbe girişimi olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.
-
Trabzonlulardan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a tarihi teşekkür -
Çorum Belediyesi’nden Polis Haftası ziyareti -
Antalya Kaleiçi’nde 10 kilometrelik kanalizasyon hattı temizlendi -
Bir Şehir Bin Derslik Bursa projesi tanıtıldı -
TSK’ya yeni nesil yerli sistemler... TB-3 SİHA ilk kez envanterde -
Eskişehir'de Mihalgazili kadınlar Başkan Ünlüce ile buluştu -
Manisa’da İsmail Altunsaray ile türkü dolu gece -
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde önemli değişiklik... Online muayene dönemi!

