meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

CHP HABERLERİ

CHP HABERLERİ Haberleri

CHP'den emekli amirallerin bildirine yeni açıklama

CHP

Siyasetin gündemi emekli amirallerin gece bildirisi.CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Faik Öztrak,"Ülkenin gerçek gündeminin karartılmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Bildirinin ifade özgürlüğü olduğunu söyledi

ÖZTRAK: DARBELERİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Emekli amirallerin bildirisi siyasetin gündeminde. Partisinin MYK toplantısı sonrasında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ifade özgürlüğü vurgusu yaptı. "Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız. Mokasenle yapılan darbeye de karşıyız. Yeni bir darbe mağduru oyununun perdesini açtı. Biz kabak tadı veren bu tiyatroyu, çok izledik. Ülkenin gerçek gündemini karartılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP Sözcüsü, bildirinin ifade özgürlüğü olduğunu söyledi. "Emekli amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli elbette eleştirilebilir. Ama bu metinden darbe çıkartmak, ayrı bir hüner ister" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU MYK'DA NE DEDİ?

CNN TÜRK'ün edindiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da MYK toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu. "Her şeyden mağduriyet çıkarıyorlar emekli askerlerin ne etkisi var da darbe yapacaklar. Tankı topu tüfeği mi var bunların" ifadelerini kullandı.

"Darbeden en çok çeken parti CHP'dir" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Siviil darbeye de askeri darbeye de karşıyız. Darbeler nereden gelirse gelsin karşıyız" dediği öğrenildi.

AMİRALLERDEN 4'ÜNÜN CHP ÜYESİ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İşin merkezinde ana muhalefet var" demiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise emekli amirallerin içinde bizzat CHP üyesi 4 kişinin olduğunu söylemişti. O isimlerin Kadir Nazif Özdağdeviren, Cemil Şükrü Bozoğlu, Cengiz Alpözü ve Mehmet Tayfun Uraz olduğu belirtildi. 18 kişinin ise yakın akrabalarında CHP Üyesi olduğu ifade edildi.



Anahtar Kelimeler: ' emekli amirallerin bildirine açıklama
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi