GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriÇevrimiçi 'Uygun Adım Marş' sergisi
Çevrimiçi 'Uygun Adım Marş' sergisi
SALT, İsveç jimnastiğinin Türkiye’nin beden eğitimi sistemindeki yerini inceleyen “Uygun Adım Marş!” sergisini Google Arts & Culture sunumuyla çevrimiçi erişime açıyor.
İSTANBUL (İGFA) - SALT, Maria Andersson ve Nancy Atakan’ın 2019’da SALT Beyoğlu’nda gerçekleştirilen Uygun Adım Marş! sergisinden bir seçkiyi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı paralelinde Google Arts & Culture üzerinden çevrimiçi olarak sunuyor.
Sunumda, 20. yüzyıl başında İsveç jimnastiğinin, modernleşme sürecindeki Türkiye’nin beden eğitimi sistemine nasıl temel oluşturduğunu inceleyen Andersson ile Atakan’ın çizim, fotoğraf, video ve kumaş işleri yer alıyor. Serginin içeriğinden derlenen çevrimiçi sunum, sanatçıların görsel anlatımları üzerinden Türkiye’de beden eğitimi ve olimpizmin öncüsü Selim Sırrı Tarcan ile onun izinden giden kızları Selma ve Azade’nin hikâyesine odaklanıyor.
Gençlere bir jimnastik felsefesinin yanı sıra bayramlarda eşlik edebilecekleri bir marş kazandıran Tarcan’ın büyük kızı Selma (Mimaroğlu) modern dans, küçük kızı Azade (Kent) ise terapötik jimnastik alanında öncü isimler oldu. Onların başarılarından yola çıkarak, Türkiye’de beden eğitiminin kurulmasının kadınların özgürleşmesi yolundaki etkilerine de vurgu yapan Uygun Adım Marş!, Google Arts & Culture’da incelenebilir.
Uygun Adım Marş! Google Arts & Culture sunumunu incelemek için: https://artsandculture.google.com/partner/salt?hl=tr
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uzayda da, bölgede de gücünü artırıyor -
Bursa'da 'Motosikletli Polis Timleri' eğitimi tamamlandı -
Açık Öğretim e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı -
11 bin 22 çocuk aile şefkatiyle büyüyor -
DHMİ’den havacılıkta yapay zekâ hamlesi... İHA'ları yapay zeka takip edecek! -
Kütahya Belediyespor’dan Kuraş Şampiyonası’nda büyük başarı -
Zamana karşı yarıştı, Türkiye Şampiyonu oldu -
Orhaneli’deki orman yangını kontrol altına alındı

