Tarih: 15.04.2022 13:17

Çankırı'dan dünyaya tank aküsü ihraç edecek

Facebook Twitter Linked-in

Lastik, jant ve akü sektörlerinde üretimden tüketime doğrudan tedarik sağlayabilen Türkiye'nin lider kuruluşu AKO Akü, Çankırı’da tank ve zırhlı araçlar için küresel rekabete uygun teknolojiye sahip en güncel D7 tipi akü üretimine başladı.

ÇANKIRI (İGFA) - Türkiye'nin ve dünyanın savunma sanayisinde kullanılacak D7 tipi aküleri Çankırı'da üretmeye başlayan AKO Akü, önceliğini Türk savunma sanayisi olarak belirledi. A

rdından NATO ve tüm dünyanın tercih edilen tedarikçisi olmayı hedefleyen marka, 3 yıllık Ar-Ge çalışmaları sayesinde “Dünyadaki en iyilerden” olduğu kabul edilen ürünlerin performans özelliklerini “daha hafif ve daha güvenli” seviyeye taşımayı başardı.

“ÖNCELİĞİMİZ ÜRÜN AVANTAJLARIYLA YERLİ VE MİLLİ TEDARİKİ SAĞLAMAK”

AKO Grup’un güçlü finans ve vizyonu sayesinde gerçekleştirilen maliyetli çalışmanın; uzman Ar-Ge üretim ve bakım ekiplerinin 3 yıllık yoğun mesaisi sonucu başarıldığını vurgulayan AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, “Türkiye’de şu an için sadece AKO Akü’de bulunan ‘Matrix Press ve Kaizen Tüneli’ teknolojisiyle küresel bazda elde edeceğimiz rekabet ile ülkemizi bu alanda başarıyla temsil etmeyi hedefliyoruz. İlk prototipi 2018 yılında yapılan aküler, deneme ve test çalışmalarını 2021 sonuna kadar sürdürdü. Nisan ayında üretim hatlarında seri üretilmeye başlanan D7 tipi aküler, ilk etapta sulu, sonrasında AGM ve Jel olarak planlanıyor. AGM ve Jel tipleri ise 2023 yılı sonunda hazır olacak. Hedefimiz D7 ürününde önce NATO’nun sonrasında tüm dünyanın tercih edilen tedarikçisi olmak. Önceliğimiz ise Türkiye savunma sanayisine ve Türk ordusuna bu akülerin yerli ve milli tedarikini sağlayarak ürün avantajlarının kendi ülkemizde yaşanması olacaktır” dedi.

 “D7 TANK AKÜSÜ, UÇ SICAKLIKLARDA ÇALIŞABİLECEK"

2020 Ar-Ge 250 araştırmasında Türkiye’de akü sektörü şirketleri arasında ilk sırada yer alan AKO Akü’nün 2019 sıralamasında da sektöründe en çok Ar-Ge yatırımı yapan şirket olduğunu hatırlatan Dr. Hulki Büyükkalender, “Ürünün en büyük özelliği, aküyü oluşturan plakaların hem ızgaraları hem de aktif malzemesi Türkiye’de sadece AKO Akü de bulunan proseslerden geçmekte. Hem pozitif hem negatif plakalarında kullanılan Matrix Press teknolojisi Türkiye için bir ilk. D7 Tank Aküsü, Ağır titreşimlere, darbelere  ve uç sıcaklıklarda  (+75 C/ -40 C)çalışabilme kabiliyetine sahip” diye konuştu.

Hedeflerinin küresel rekabette teknoloji farkı ile maliyetleri aşağıya çekip, Türkiye’ye döviz kazandırmak olduğunu söyleyen Dr. Hulki Büyükkalender, AKO Akü’nün Avrupa ve dünya rekabetinde hem ölçek hem de performans katkısı ile pazar payını büyütmek istediklerine dikkati çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —