Camın zarafeti Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde

Camın zarafeti Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde

Camın zarafeti Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, yenilenen galerileri; yeni heykel, resim, kılıç koleksiyonları ve 250 parçalık eşsiz cam eser koleksiyonu ile Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaretçilerine zengin bir sanat şöleni sunuyor.

KKTC (İGFA) - Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin, sanatseverlerin daha keyifli gezebilmeleri için genişlettiği galerileri şimdilerde; koleksiyona eklenen yeni heykel ve resimler, zenginleşen kılıç koleksiyonu ve tamamı el yapımı 250 parçalık cam eser koleksiyonu ile sanatseverlere eşsiz bir sanat seyri sunuyor.

50 binin üzerindeki sanat eseriyle sadece Kıbrıs’ın değil bölgenin en büyük çağdaş sanat müzesi olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi. 14 Türk topluluğuna mensup sanatçıların eserlerinden oluşan zengin bir resim ve heykel koleksiyonuna sahip.

İki binin üzerinde sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, sürekli zenginleştirdiği koleksiyonları ve yenilediği galerileri ile sanatseverleri her ziyaretlerinde yeni bir sürprizle karşıladı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin hemen girişinde ziyaretçileri selamlayan okçu heykelinin önünden içeriye girildiğinde, ziyaretçileri Damir Zakirov’un “Hanımefendi” heykeli karşılıyor.

Kırgız heykeltraş Tolkunbek Esenaliyev’in çello ve keman çalan müzisyenlerden ilham alarak yaptığı “Müzisyen” heykelleri ise Müzedeki eşsiz eserleri incelerken adeta arka planda canlanarak bir klasik müzik dinletisi verecekmiş hissi uyandırıyor. Kadim Zamitov’un “Sümbike” ve “Okçu” heykelleri ile Tagir Subkhankulov ve Minziya Preev imzası taşıyan heykeller de Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin yeni sakinleri arasında yer alıyor.

Müzede farklı tarz ve üsluplara sahip resim ve heykel koleksiyonlarının yanı sıra  model gemileri, ağaç oymaları, cam eşyalar, bıçak ve kılıç koleksiyonları ile ziyaretçilerine oldukça geniş bir yelpazede eser sunuyor.

Müze, Pazartesi hariç, haftanın her günü ziyarete açık.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi