YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa’nın 700. yılına özel senfonik konser
Bursa’nın 700. yılına özel senfonik konser
Bursa’nın fethinin 700. yılı kapsamında düzenlenecek açılış gecesi konserinde, besteci Hasan Niyazi Tura yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Çoksesli Koro sahne alacak.
BURSA (İGFA) - Bu kapsamda gerçekleştirilecek açılış gecesi konserinde, Bursa’nın 700. yılına ithafen bestelenen “Yedinci Asrın Neşidesi” ilk kez dinleyiciyle buluşacak.
Şef Hasan Niyazi Tura yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Çoksesli Koro eşliğinde, solist Elif Cambazoğlu’nun katılımıyla seslendirilecek olan bu eser; köklü tarihimizin, milli hafızamızın ve medeniyet birikimimizin sanatsal bir tezahürü niteliğinde.
Programın devamında İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilecek Senfonik Mehteran bölümüyle, ecdadımızdan günümüze ulaşan musikî mirasının ihtişamı bir kez daha sahneye taşınacak.
Bu konser, Bursa’nın kültürel mirasını ve sanatın birleştirici gücünü vurgulayan anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer edecek.
-
Sakarya’da “sıfır atık” hassasiyeti COP31’de anlatıldı -
BTSO meslek komitelerinde sektörel değerlendirme -
Ordu Fatsa’da taşkın riskine kalıcı çözüm -
Trabzon’da öğrencilere hukuki farkındalık eğitimi -
Denizli’de üretimden dayanışmaya 730 günlük dönüşüm -
Datavault AI, Mar-a-Lago’daki Özel Yatırımcı Forumu’ndaki yatırımcılarla ikinci kez buluşuyor -
İşyeri tehlike sınıflarında değişiklik -
71 ilde dev narkotik operasyonu! Kilolarca uyuşturucu, yüz binlerce hap ele geçirildi

