GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBursa'daki yangın bölgesinde enerji hatları onarılıyor
Bursa'daki yangın bölgesinde enerji hatları onarılıyor
Son günlerde ülke genelinde pek çok farklı noktada gerçekleşen orman yangınlarıyla mücadele devam edilirken, Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli- Harmancık’ta çıkan yangınlarda da UEDAŞ’ın saha ekipleri kesintisiz görevini sürdürüyor.
BURSA (İGFA) - UEDAŞ, enerji altyapısının güvenliğini sağlamak amacıyla sahada çeşitli müdahaleler gerçekleştiriyor.
Şirket faaliyet gösterdiği Bursa’da yangından etkilenen bölgelerde, şebekenin kontrol ve onarım çalışmalarına başladı. Aynı zamanda yangında görevli ekiplerin toplanma alanlarına da sepetli araçlarla projektör ve jeneratör desteği sağlanıyor.
YANGIN RİSKİNE KARŞI KONTROLLÜ ENERJİ YÖNETİMİ
UEDAŞ, AFAD ile koordineli olarak hızlı bir şekilde yangından etkilenen ve etkilenme riski bulunan bölgelerde kontrollü enerji kesintileri uyguladı.
Sahaya yönlendirilen teknik ekipler tarafından hasar tespit çalışmaları ve müdahaleler gerçekleştirildi.
Gürsu, Kestel, Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Harmancık’ta yapılan şebeke hasar tespitlerinin ardından enerji şebekeleri kademeli olarak yeniden devreye alındı.
Enerji arzının can ve mal güvenliği açısından kritik önem taşıdığı bu dönemde UEDAŞ, SCADA sistemiyle elektrik şebekesinin tüm kontrol, kumanda ve izleme faaliyetlerini online olarak takip ederken saha çalışmaları ile de aralıksız mesaisini sürdürüyor.
-
Konyalı minik judoculardan 3 madalya -
Bakan Yardımcısı Bülent Turan: Dernek denetimlerinde karar merci sosyal medya değil, yargıdır -
Yeşilova Zirvesi’nde gençler iş dünyasıyla buluştu -
Sakarya'da aşure bereketi paylaşıldı -
Samsun’da atık su çamuru enerjiye dönüşecek -
Muğlalı okçu Hazal Burun Dünya Kupası finalinde -
Antalya’nın turizm bölgelerine güçlü içme suyu altyapısı -
Enez’in lagünleri ve tarımı masaya yatırıldı

