meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Bursa'da Sevgililer Günü heyecanı başladı: 'Gül'ün boynu bükük

Bursa

Bursa'da Sevgililer Günü heyecanı başladı: 'Gül'ün boynu bükük

Bursa'da 40 yıldır çiçekçilik yapan Murat Akçil, kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı çiçekçilik sektöründe daralma yaşandığını ifade ederek tek dal gülün bu sene 35-40 TL'den satılacağını söyledi.

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)
14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala çiçekçilerde hareketlilik başladı. En güzel hediyelerden biri olan kırmızı güller, yüzleri fazlasıyla güldürse de cepleri yakacak gibi.

Hayat pahalılığının çiçekçilik sektörünü ciddi boyutta etkilediğini ifade eden Murat Akçil, "40 senedir çiçekçilik sektörünün içerisindeyiz. Bütün zorluklarını ve güzelliklerini biliyoruz. Israrla işimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Mevsim etkisinden dolayı her sene belli oranda fiyat artışları oluyor.

Bu sene çok enteresan bir şekilde kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı az çiçek geliyor. Seralar ısınmıyor. Bu sebeple piyasada bir daralma söz konusu. Biz çiçeklerimizi açık arttırma usulü ile aldığımız için az olan ürüne talep çok olduğunda fiyat aşırı yükseliyor. Sevgililer Günü'nün böyle bir zamana denk gelmesi etkisiyle akıl almayacak şekilde korkunç rakamlara maliyetler çıkıyor" diye konuştu. 

"TEK DAL GÜL EN AZ 35 TL"

Çiçek fiyatları hakkında da bilgiler veren Akçil,  "Tek dal gül 35-40 TL ama satamıyoruz. Talep yok. Mesela 40-50 adet gül ile istemeye gidiyorlar. 1500-2000 TL'ye çıkıyor. Dolayısıyla ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Biz bu ürünü bulundurmak zorundayız ama satıp satamayacağımız belli değil. Gül fiyatlarında şu an fiyat ne ise 14 Şubat Günü de bu fiyat geçerli.

Maliyetten kaynaklandığı içine ona göre satmak durumundayız. Bir fırsatçılık yapılmıyor. Havaların ısınmasıyla mart ayından itibaren çiçek fiyatlarında düşüş yaşanabilir. İsteme çiçeklerimiz; 750 TL, orkide çiçeklerimiz; 300 TL, zambaklar 50-60 TL, demet çiçekler; 70-80 TL, Çiçeksiz bitkiler ve salon bitkileri; 150-250 TL. Sevdiğine çiçek almak isteyen bir insan bir çiçek buketini 150 TL'ye alabilir. Her bütçeye göre uygun çiçekler var. Özel bir güne ait ekstra fiyatlama olmaz" şeklinde konuştu.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi