YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriBursa'da 'MES Sistemleri Uzmanları' sertifikalandı
Bursa'da 'MES Sistemleri Uzmanları' sertifikalandı
Bursa'da Mert Yazılım iştiraklerinden olan ve üretim yapan firmaların kayıp ve israflarını önlemek, daha verimli çalışmalarını sağlamak adına çeşitli eğitim faaliyetleri yürüten trexAcademy tarafından düzenlenen 'Uygulamalı MES Sistemleri Uzmanlığı Eğitimi' sona erdi.
BURSA (İGFA) - trexAcademy’nin Bursa Uludağ Üniversitesi Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER) işbirliğinde ilk kez gerçekleştirdiği “Uygulamalı MES Sistemleri Uzmanlığı Sertifika Programı” sona erdi.
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un katıldığı törenle 12 katılımcı sertifikasına kavuştu.
113 başvurunun yapıldığı ve 3 aşamalı seçim sisteminin ardından 12 kişinin seçildiği eğitimde öğrenciler, alanında uzman 9 eğitmenden 4 günde toplamda 32 saatlik ders aldı.
Derslerin sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, onaylı sertifikalarını aldı.
Törende konuşan Mert Software&Electronics Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özdemir, eğitimlerde anlatılanların aslında sahada yaşanan konular olduğunu belirterek, işin zaman zaman tohum aşamasında, kuluçka aşamasında olduğunu kaydetti. Özdemir sertifika programını yılda en az beş kez düzenlemeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Gelecekte üniversitemiz ile bu eğitimleri tekrarlayıp, mümkün olduğunca talebe ve mezun sayısını artırmayı hedefliyoruz. Çünkü üniversite ile sanayiyi bir şekilde bir araya getirmek gerekiyor. Rektör hocamız da bizi destekledi. Kendisine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

-
Suça sürüklenen çocukların yüzde 82’si pişman -
15 ülkeden 578 bisikletçi Antalya’da pedal çevirecek -
Mersin'de 'marul tarlada kaldı' iddiasına yalanlama -
CHP’li Yazgan’dan hekimlere yeşil pasaport teklifi -
Adana’da Uzunköprü rüzgarı... Moda tasarımcısı Güzin Vardar Türkiye birincisi oldu -
Edirne Keşan'da okullarda sağlık seferberliği -
Altınkale Kavşağı hizmete açıldı... Yıllık tasarruf hedefi 274 milyon TL -
5G abone sayısı 29 milyona ulaştı

