GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriBursa’da et denetimi seferberliği... 400 işletme mercek altında
Bursa’da et denetimi seferberliği... 400 işletme mercek altında
Dünya Gıda Güvenliği Günü kapsamında Bursa genelinde kasaplar ve toplu tüketim işletmelerine yönelik eş zamanlı denetim gerçekleştirildi. Et ve et ürünlerinden alınan numuneler laboratuvara gönderilirken, taklit ve tağşiş tespit edilen işletmelere yasal işlem uygulanacağı bildirildi.
BURSA (İGFA) - Dünya Gıda Güvenliği Günü dolayısıyla Bursa’da gıda güvenliğini sağlamak amacıyla kapsamlı denetimler yapıldı.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 400 kasap ve toplu tüketim işletmesini denetledi.
Denetimlerde et ve et ürünleri incelenirken, analiz yapılmak üzere çeşitli numuneler alındı. Numuneler laboratuvarlarda değerlendirilecek, sonuçlara göre gerekli işlemler uygulanacak.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasının öncelikli hedef olduğu vurgulanarak, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi.
Bursa'daki denetimlerin yıl boyunca aralıksız süreceği bildirildi.
-
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı -
Kayseri Büyükşehir yeni üniversitelilerle buluştu -
Erciyes'te plaj voleybolu turnuvası -
Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı'ndan 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği -
Bursalı kadın hentbolculardan bir galibiyet daha -
Murat Boz, Kayseri'de tempoyu yükseltti -
Yeniden Refahlı Suat Kılıç’tan Bakan Gürlek’e destek: Nihayet bir ‘DUR’ diyen çıktı! -
745. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri Söğüt’te sona erdi

