YAŞAM
YAŞAM HaberleriBursa'da Başkan Bozbey'den kadın emekçilere anlamlı ziyaret
Bursa'da Başkan Bozbey'den kadın emekçilere anlamlı ziyaret
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Borçelik Fabrikası’nda çalışan kadın emekçileri ziyaret ederek günlerini kutladı.
BURSA (İGFA) - Kadın istihdamının artırılması ve kadınların toplumsal yaşamda daha güçlü bir şekilde yer alması için çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.
Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Bozbey, Borçelik Fabrikası’nı ziyaret ederek kadın çalışanlarla bir araya geldi. Kadınlar Günü’nü kutlayarak çiçek takdim eden Başkan Mustafa Bozbey’e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Altınsoy ve Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Yazgan da eşlik etti.
“KADIN İŞ GÜCÜNÜ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kadın istihdamı konusunda birçok fabrikanın Borçelik fabrikasını örnek alması gerektiğini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, böyle bir fabrikanın Bursa’da olmasının çok anlamlı ve değerli olduğunu belirtti. Borçelik Fabrikası’nda 150 civarında kadın çalışanın bulunduğunu dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Çalışan tüm kadınlar gerekli eğitimlerden geçmiş. Büyük çoğunluğu sahada operatör ve teknik personel olarak çalışıyor. Bizler de göreve geldikten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadın çalışan oranını 7 puan artırdık. Birçok alanda kadın işgücünü artırdık. Artırmaya devam edeceğiz. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Ziyaret sonunda Başkan Mustafa Bozbey ile Borçelik Mali İşler ve Dış Ticaret Operasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel arasında karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.
-
Bursa Nilüfer'de yerel yönetimin sosyal projeleri DSÖ’de paylaşıldı -
Dervişoğlu’ndan NATO Zirvesi tedbirlerine eleştiri... “Türkiye, vatandaşına yabancı muamelesi yapmak zorunda değil -
Kocaeli'de Başkan Büyükakın şampiyonları ağırladı -
Sakarya'da QR akıllı duraklar hayata geçiyor -
Bursa İnegöl'den ilk yarı sağlık raporu... 5 bini aşkın hastaya ücretsiz transfer sağlandı -
Gelir Vergisi’nde ikinci taksit ödemeleri başladı... Son gün 31 Temmuz -
Bakan Gürlek: 2026’nın ilk yarısında 31 ülkeden 197 suçlu Türkiye’ye iade edildi -
İmar Yönetmeliği'nde yeni düzenleme... Asansör, bodrum kat, süs havuzu ve ofis dönüşümüne yeni kurallar

